CFR Cluj s-a chinuit serios cu UTA, dar se întoarce cu toate punctele de la Arad

CFR Cluj s-a chinuit serios cu UTA, dar se întoarce cu toate punctele de la Arad
| Foto: facebook.com/cfr1907

Formația pregătită de Dan Petrescu a câștigat în stilul caracteristic, scor 1-0, un meci pe care gazdele l-au dominat în cele mai multe momente.

Campioana a încercat să își impună jocul încă din primele minute, însă problemele din ofensivă, cauzate de lipsa unui vârf autentic au fost evidente. “Feroviarii” au încercat acțiuni în viteză, însă au fost dominați din punct de vedere fizic de apărarea arădeană.

Elevii lui Dan Petrescu au avut inițiativa, însă s-au apropiat cu greu de careul gazdelor. Totuși, imediat după jumătatea reprizei, un moment de inspirație al lui Alex Chipciu a adus deschiderea scorului. Mijlocașul a urmărit un balon trimis de Bordeianu cu capul și a trimis spectaculos în poarta lui Iacob (27).

După gol, clujenii au făcut un pas înapoi, însă UTA a arătat aceleași slăbiciuni ca și campioana în ofensivă. Fostul “feroviar” Hora a semnat singura situație importantă de gol a arădenilor, când a reluat cu capul peste transversală, din apropiere (40). Astfel, scorul pauzei la Arad a fost 1-0 pentru CFR Cluj.

Gazdele au început mai bine actul secund și au forțat egalarea. Nou intratul Isac a fost cel mai periculos om al celor de la UTA și a trecut de două ori pe lângă gol. Mai întâi, Bălgrădean a scos șutul său de la mare distanță (50), iar apoi execuția mijlocașului a trecut alături (55).

Arădenii au continuat să domine, iar după mai bine de o oră de joc, Ubbink și Hora au avut fiecare șansa de a marca în aceeași fază (62). Dan Petrescu a simțit pericolul și i-a schimbat pe Costache și Păun cu Boateng, respectiv Florin Ștefan, renunțând evident la orice intenție ofensivă.

Ultima parte a reprizei i-a găsit tot pe jucătorii lui Balint în atac. Totuși, arădenii au întâmpinat probleme în fața defensivei din fața lui Bălgrădean și s-au bazat mai mult pe execuții de la distanță. Golul egalizator nu a mai venit, în ciuda faptului că arădenii au lovt bara, iar CFR Cluj s-a impus în cele din urmă cu 1-0.

Comenteaza