CFR Cluj, remiză albă cu ȚSKA Sofia. “Feroviarii” încă speră la primăvara europeană

CFR Cluj, remiză albă cu ȚSKA Sofia. “Feroviarii” încă speră la primăvara europeană
| Foto: facebook.com/cfr1907

Conduși de pe bancă de Marius Bilașco, clujenii au încheiat la egalitate pe teren propriu, 0-0, însă păstrează șanse la o calificare în șaisprezecimile Europa League.

Nici nu a început bine jocul din Gruia că “feroviarii” au avut prima ocazie, însă lovitura de cap trimisă de Pereira a trecut alături (2). Bulgarii au răspuns imediat prin Antov, care a deviat un corner spre poarta gazdelor, însă Camora a salvat de pe linie (5).

Deși jocul a fost unul echilibrat, Debeljuh putea profita de o eroare a lui Geferson, însă șutul său din maringea careului a fost respins de portarul Busatto (12). La finalul primului sfert de oră de joc, clujenii s-au retras și au preferat să încerce o lovitură pe contraatac, în timp ce ȚSKA a preluat inițiativa.

Păun și-a încercat și el norocul de la distanță, însă execuția sa de la distanță a trecut alături (17). Ultimele minute ale primei părți le-au aparținut clujenilor, care au încercat să preseze, însă fără succes, iar după primele 45 de minute, scorul era 0-0.

Oaspeții au început bine actul secund, iar Youga a încercat să îl surprindă pe Bălgrădean cu un șut de la distanță, însă goalkeeper-ul “feroviarilor” a respins. Apoi, jocul s-a desfășurat după același scenariu ca și prima parte. Bulgarii au dominat la capitolul posesie și s-au instalat în jumătatea clujenilor.

Cu toate acestea, ocaziile au fost puține de ambele părți. În urma unei greșeli a lui Păun, Sowe a ajuns într-o poziție favorabilă, a șutat, însă Burcă a reușit să devieze, iar balonul a trecut pe lângă poartă (69). Același atacant al oaspeților a trecut puțin pe lângă deschiderea scorului în minutul 77.

În finalul partidei, clujenii au avansat, însă în minutul 85, Chipciu a fost eliminat după ce a încasat al doilea galben. Chiar dacă în prelungiri oaspeții puteau să obțină cele trei puncte, partida din Gruia s-a încheiat la egalitate, 0-0.

Echipe de start:

CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Manea, Burcă, Camora – Chipciu, Djokovic – Rondon, Păun (Carnat ‘75), Pereira (Deac ‘61) – Debeljuh (Vojtus ’85)

ȚSKA Sofia: Busatto – Antov, Mattheij, Zanev – Vion, Youga, Geferson, Carey – Sankhare (Rodrigues ‘77) – Sowe, Yomov (Henrique ‘77)

Comenteaza