CFR Cluj ratează din nou șansa de a urca pe primul loc. Seria de invincibilitate a lui Edi Iordănescu a luat sfârșit la Botoșani

CFR Cluj ratează din nou șansa de a urca pe primul loc. Seria de invincibilitate a lui Edi Iordănescu a luat sfârșit la Botoșani

Deși au condus în Moldova, campionii au fost învinși cu 2-1 și rămân la un punct în spatele FCSB-ului în ierarhia Ligii 1.

Pe un teren aflat într-o stare precară din cauza condițiilor meteo, partida a început perfect pentru CFR Cluj. Debeljuh a reușit să deschidă scorul în minutul 2, cu un șut de la marginea careului. “Feroviarii” au controlat jocul, în timp ce gazdele nu au reușit să ajungă în apropierea careului clujenilor. Treptat, partida s-a echilibrat, iar FC Botoșani a avansat în jumătatea adversă.

După o jumătate de oră, Papa a reușit să egaleze în urma unui corner executat de Roman (31). Elevii lui Edi Iordănescu au încercat să revină în avantaj, însă tot jucătorii lui Marius Croitoru au fost cei care au înscris. Același Roman a profitat de o fază încurcată în careu și a marcat (37). Deac putea restabili egalitatea la finalul reprizei, a trimis pe lângă din apropiere (45), iar scorul pauzei a fost 2-1.

Actul secund a început cu CFR în atac, în timp ce gazdele au încercat să conserve rezultatul. “Feroviarii” au încercat să obțină egalarea cu toate forțele, în timp ce FC Botoșani a preferat să mizeze pe cartea contraatactului. Campioana s-a apropiat cu greu de careul advers, iar cele mai multe acțiuni ofensive s-au încheiat cu execuții din afara suprafeței de pedeapsă.

În minutul 72, Deac a executat periculos o lovitură liberă de la mare distanță, însă balonul a trecut peste poarta apărată de Hankic. Păun a șutat și el puternic din marginea careului, însă goalkeeper-ul Botoșaniului a respins (81). Portarul gazdelor a salvat miraculos în minutul 90 în fața lui Rondon și CFR Cluj a fost învină, scor 2-1.

Comenteaza