CFR Cluj pierde primul trofeu al sezonului. Partida a fost decisă de o execuție spectaculoasă

CFR Cluj pierde primul trofeu al sezonului. Partida a fost decisă de o execuție spectaculoasă
| Foto: facebook.com/FederatiaRomanaFotbal

Campionii au fost învinși în Supercupa României de Viitorul Constanța, scor 1-0, după un gol superb înscris de Artean.

Primul meci al sezonului, disputat la Ploiești, a avut un start echilibrat. Viitorul a fost echipa mai activă, în timp ce clujenii s-au mulțumit să încerce să dea lovitura pe contraatac. În cea de-a doua parte a reprizei, tot constănțenii au avut inițiativa și au fost periculoși la poarta lui Arlauskis. Finalul de repriză le-a aparținut “feroviarilor”, care au pus presiune pe jucătorii lui Hagi. În ultimele minute, Omrani de două ori și Djokovic au ratat ocazii mari, iar scorul pauzei a fost 0-0.

Startul actului secund a început cu Viitorul în atac, iar constănțenii au cerut un penalty la hențul lui Bordeianu. La fel ca și în prima parte, trupa lui Gică Hagi a dominat la capitolul posesie și s-a instalat în jumătatea ”feroviarilor”. Calcan a avut o ocazie importantă în minutul 72, însă Arlauskis a fost la post.

La intrarea în ultimele 10 minute, Mladen a tras din marginea careului, iar mingea a trecut puțin pe lângă poarta CFR-ului. La cealaltă poartă, tânărul Petrila a fost aproape de gol, dar fundașii Viitorului au respins. Câteva secunde mai târziu, Artean a prins un șut incredibil, care nu i-a dat nicio speranță lui Arlauskis. Finalul a fost dramatic, cu goalkeeper-ul campioanei venit în careul advers și cu Deac șutând în bară, dar Viitorul a reușit să se impună cu 1-0 și să cucerească trofeul pentru prima dată în istorie.

Echipe de start:

CFR Cluj: Arlauskis - Peteleu, Vinicius, Mureșan, Camora – Itu (Culio ‘46), Djokovic, Bordeianu - Deac, Omrani (Țucudean ‘76), Costache (Petrila ‘70)

Viitorul Constanța: Tordai - Mladen, Ţîru, Iacob, De Nooijer (Kuipers ‘72) - Houri, Artean, Vînă - Mățan – Iancu (Calcan ‘61), Ganea (Leca ‘72)

Pentru “feroviari” urmează debutul în preliminariile Ligii Campionilor, împotriva celor de la Astana. Partida se va disputa marți, 9 iulie, de la ora 16:00.

Comenteaza