CFR Cluj învinge greu ultima clasată, dar urcă pe locul secund în Superligă

CFR Cluj învinge greu ultima clasată, dar urcă pe locul secund în Superligă
| Foto: facebook.com/cfr1907

Formația pregătită de Dan Petrescu s-a chiuit serios la Mioveni și s-a impus la limită, scor 1-0, cu un gol marcat în minutele de final ale partidei.

Gazdele au început curajos partida și au făcut un pressing care i-a încurcat pe "feroviari". În plus, defensiva bine organizată și agomerată a argeșenilor nu a oferit șanse clujenilor în treimea adversă. Mai mult, campioana nu s-a putut baza nici pe principala sa armă, fazele fixe.

CFR Cluj a dominat la capitolul posesie, dar barajul defensiv al gazdelor a fost imposibil de învins, iar elevii lui Dan Petrescu nu au reușit să trimită vreun șut pe poartă în prima repriză. Astfel, scorul pauzei la Mioveni a fost 0-0.

Nici în startul actului secund situația din teren nu s-a schimbat. Mai mult, echipa gazdă a fost cea care a controlat și a construit acțiuni în jumătatea "feroviarilor". După o oră de joc, fostul jucător al campioanei, Nicolae Carnat, a ajuns în poziție ideală în fața lui Scuffet, însă italianul a blocat și și-a salvat echipa (60).

În minutele ce au urmat, clujenii au reușit să preia inițiativa și puteau chiar primi un penalty. În urma unui duel între Garutti și Yeboah, Horia Mladinovici a fost chemat să consulte reluările pe monitorul VAR, dar centralul a decis să nu acorde lovitură de pedeapsă (70). Deciziile arbitrului i-au iritat pe oaspeți, iar Dan Petrescu a devenit din ce în ce mai vocal pe marginea terenului.

Totuși, în cele din urmă, CFR Cluj a reușit să deschidă scorul. În urma unei faze fixe, balonul a ajuns la Manea, care a trimis în fața porții, unde Malele a dejucat pasul la offside și a înscris cu primul șut pe poartă al "feroviarilor". Așadar, campioana se impune pe terenul ultimei clasate cu 1-0, în runda cu numărul 18 din sezon regulat.

Comenteaza