CFR Cluj în fața unui nou test european, în fața elvețienilor de la Young Boys. Echipele probabile

CFR Cluj în fața unui nou test european, în fața elvețienilor de la Young Boys. Echipele probabile
| Foto: facebook.com/cfr1907

Formația pregătită de Dan Petrescu se pregătește de debutul pe propriul teren în noua ediție a grupelor Europa League.

După un debut excelent, succes cu 2-0 la Sofia, în fața celor de la ȚSKA, CFR Cluj revine pe arena din Gruia pentru un duel ce se anunță mai dificil decât pare la prima vedere. “Feroviarii” se vor duela cu cu Young Boys Berna, campioana ultimelor trei ediții a primei ligi din Elveția.

Formația pregătită de Gerardo Soane are o vastă experiență europeană și a fost prezentă în grupele competițiilor europene de fiecare dată începând cu sezonul 2016-2017. Young Boys a obținut succese importante, precum o victorie cu Juventus, în grupele UEFA Chmpions League.

Clubul din capitala Elveției nu este străin de întâlnirile cu formațiile din România, CFR Cluj fiind al patrulea adversar din țara noastră pentru Young Boys. Mai întâi, în sezonul 1979-1980, elvețienii s-au duelat cu Steaua în Cupa Cupelor, au remizat pe teren propriu și au fost învinși categoric, 6-0 la București.

Apoi, Young Boys s-a mai duelat în sezoane consecutive ale Cupei Intertoto cu Electroputere Craiova (1-0) și cu Oțelul Galați (3-3)

Echipa din Elveția se poate lăuda și cu o serie de fotbaliști convocați frecvent la echipele naționale. Aebischer și Fassnacht fac parte din lotul Elveției, Pereira din cel al Luxemburgului, Ngameleu evoluează pentru Camerun, Camara pentru Guinea și Seferi pentru Albania.

Cel mai valoros jucător din lotul lui Young Boys este golgheterul Nsame (7 milioane euro), urmat de Ngameleu (4,8 milioane) și Aebischer (4,5 milioane).

Echipele probabile:

CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Burcă, Vinicius, Camora – Păun, Hoban, Djokovic – Deac, Debeljuh, Chipciu

Young Boys: von Ballmoos – Burgy, Lustenberger, Zesiger – Hefti, Rieder, Sierro, Maceiras – Fassnacht, Nsame, Ngameleu

Partida dintre CFR Cluj și Young Boys Berna se va disputa în această seară, de la 22:00, pe Stadionul “Dr. Constantin Rădulescu”.

 

Comenteaza