CFR Cluj, eliminată dramatic din Liga Campionilor. Dinamo Zagreb s-a calificat la penalty-uri în turul trei preliminar al competiției

CFR Cluj, eliminată dramatic din Liga Campionilor. Dinamo Zagreb s-a calificat la penalty-uri în turul trei preliminar al competiției
| Foto: facebook.com/cfr1907

Campioana României a pierdut în fața campioanei Croației, 6-5 la penalty-uri după 2-2 în timpul regulamentar.

Trupa lui Dan Petrescu a încercat să se impună încă din primele minute și a dominat la capitolul posesie. Totuși, oaspeții au fost cei care au reușit să înscrie. După un sfert de oră de joc, Gojak a profitat de o greșeală a lui Bălgrădean și a reușit să deschidă scorul.

Deși “feroviarii” aveau nevoie de un gol, tot croații au fost cei care au amenințat poarta clujenilor. La câteva minute după gol, Ivanusec a șutat puțin pe lângă poarta CFR-ului (19). Campionii au răspuns prin Deac, care a șutat peste poartă, din interiorul careului.

Burcă și-a încercat și el norocul, însă balonul a fost respins de portarul croat (37). Până la finalul reprizei, CFR Cluj a dominat, însă croații au lovit de două ori bara. Astfel, scorul pauzei a fost 0-1.

Dan Petrescu a mutat ofensiv la pauză prin mutarea lui Rondon, iar elevii săi au început în forță actul secund. Atacantul venezuelean a ratat o mare ocazie la câteva secunde de la intrarea în teren (47). La șapte minute de la reluare, Theophile-Catherine l-a faultat în careu pe Debeljuh, a fost eliminat, iar clujenii au beneficiat de un penalty.

Ciprian Deac, specialistul fazelor fixe de la CFR, s-a îndreptat spre balon, însă a șutat slab, iar portarul croat a respins și l-a blocat și pe Djokovic în faza imediat următoare (52). Clujenii au rămas în ofensivă, iar forcingul a dat rezultate. În minutul 64, Pereira a șutat puternic de la distanță, execuția l-a surpins pe Livakovic, iar mijlocașul campioanei a restabilit egalitatea.

În minutele următoare, “feroviarii” au domiant clar jocul și au pus presiune pe croați. Totuși, în ultimele minute, Dinamo Zagreb a reușit să dea lovitura pe contraatac prin Kastrati care a dus scorul la 2-1. Când totul părea pierdut, Rondon a trimis o pasă de excepție, iar Debeljuh a reușit să aducă egalarea și să trimită meciul în prelungiri.

CFR-ul a dominat clar prima parte a prelungirilor, iar Dilaver a respins în ultima secundă o centrare periculoasă a lui Rondon. Pe finalul reprizei, Stojanovic a ratat la rândul său o ocazie importantă pentru croați. Până la finalul jocului, Rondon a mai avut o ocazie importantă, însă partida a ajuns la loviturile de departajare.

Au marcat pentru CFR Cluj: Vinicius, Djokovic, Rondon, Susic, Deac,

Au marcat pentru Dinamo Zagreb: Petkovic, Leovac, Ademi, Stojanovic, DIlaver, Gvardiol

Au ratat: Gojak, Golofca, Boli

Echipe de start:

CFR: Bălgrădean – Burcă (Susic ‘82), Vinicius, Boli, Camora – Deac, Djokovic, Bordeianu (Itu ‘113) – Chipciu (Rondon ‘46), Debeljuh, Pereira

Dinamo Zagreb: Livakovic - Stojanovic, Théophile-Catherine, Dilaver, Leovac - Gojak, Ivanusec (Petkovic ‘69), Ademi, Orsic (Moharrani ‘107) – Majer (Kastrati ’54), Gavranovic (Gvardiol ‘54)

Comenteaza