CFR Cluj, eliminată din Liga Campionilor. “Feroviarii” au contat doar în primele 15 minute la Berna

CFR Cluj, eliminată din Liga Campionilor. “Feroviarii” au contat doar în primele 15 minute la Berna
| Foto: facebook.com/cfr1907

Formația condusă de Marius Șumudică a fost învinsă de Young Boys, scor 3-1, în cea de-a doua mansă a turului trei preliminar al UEFA Champions League.

CFR Cluj a început cum nu se poate mai bine jocul din Elveția. La fel ca și în partida tur, “feroviarii” au deschis scorul încă din minutul 4. După ce a profitat de o eroare în defensiva gazdelor, Deac i-a pasat lui Omrani, iar francezul l-a învins pe Faivre.

Spre bucuria fanilor prezenți în Gruia, unde au urmărit partida pe un ecran uriaș, clujenii au continuat să forțeze. Același Deac l-a găsit pe Susic cu o pasă bună, fundașul a șutat puternic, însă Faivre a respins (9). Asaltul nu s-a oprit, iar Păun și-a încercat și el norocul, cu un șut din prima, de la marginea careului, în urma unei faze fixe (12).

CFR Cluj, eliminată din Liga Campionilor. “Feroviarii” au contat doar în primele 15 minute la Berna

Fanii campioanei au urmărit partida cu Young Boys pe un ecran amplasat pe gazonul arenei din Gruia

La finalul primului sfert de oră, elvețienii s-au dezmeticit după forcingul “feroviarilor” și au avut prima ocazie, prin Siebatcheu, care a trimis cu capul alături (16). Șutul puternic trimis de Sigurjonsson pe lângă poarta lui Faivre avea să fie ultimul semn de viață dat de clujeni în prima parte a jocului.

După jumătatea reprizei, Young Boys s-a dezlănțuit și a taxat fiecare eroare a elevilor lui Marius Șumudică. Mai întâi, Siebtacheu a fost scăpat din marcaj de Susic și a profitat, reușind să restabilescă egalitatea (23). Două minute mai târziu, Ngamaleu l-a executat pe Arlauskis, cu un șut puternic din marginea careului (25).

În minutele ce au urmat jucătorii CFR-ului au părut dezorientați și neputincioși în fața elvețienilor, iar gazdele au mai ratat două ocazii mari prin Fassnacht. Mai întâi, internaționalul elvețian a ratat ultima pasă (32), iar mai apoi Manea a salvat de pe linia porții (34).

Cu toate acestea, Young Boys a mai reușit un gol până la pauză, prin Siebtacheu, care a stabilit scorul pauzei la 3-1, iar “feroviarii” aveau o misiune din ce în ce mai dificilă.

Deși Marius Șumudică a mutat ofensiv la revenirea de la cabine, prima ocazie a reprizei a fost tot în contul gazdelor. La două minute de la reluare, Elia a șutat bine din afara careului, iar balonul a lovit bara porții lui Arlauskis (47).

Au urmat minute ceva mai bune pentru CFR Cluj, încununate cu o ocazie semnată de Păun, în urma unei faze fixe (58). Totuși, cinci minute mai târziu, mijlocașul a fost eliminat după ce a încasat al doilea galben, iar șansele “feroviarilor” au scăzut și mai mult.

Gazdele nu au mai forțat și chiar și așa au mai amenințat poarta clujenilor în a doua parte a reprizei secunde. Elevii lui Marius Șumudică nu au reușit să ajungă în apropierea careului advers, iar Young Boys s-a impus cu 3-1 și a eliminat-o pe CFR Cluj din Liga Campionilor.

Echipe de start:

Young Boys: Faivre – Hefti (Maceiras ‘82), Camara, Zesiger, Garcia – Fassnacht, Martins (Sierro ‘87), Aebischer (Rieder ‘67), Ngamaleu – Elia (Mambimbi ‘82), Siebatcheu (Kanga ‘87)

CFR Cluj: Arlauskis – Susic, Manea, Bouhenna, Cestor, Camora – Deac, Fofana (Rodriguez ‘46), Sigurjonsson (Alibec ‘46), Păun – Omrani (Costache ‘77)

Comenteaza