Breaking news CFR Cluj, eliminată din Cupa României după un eurogol înscris de fostul “student” Calcan

CFR Cluj, eliminată din Cupa României după un eurogol înscris de fostul “student” Calcan
| Foto: facebook.com/cfr1907

Formația lui Dan Petrescu trece printr-o perioadă foarte complicată și a ajuns la a treia înfrângere consecutivă după ce a fost eliminată în șaisprezecimile Cupei de Poli Iași.

Campioana a preluat inițiativa încă din primele minute și a avansat în jumătatea adversă. Deși i-au dominat categoric pe ieșeni, “feroviarii” au avut probleme în fața careului advers, de unde apărarea Politehnicii a respins de fiecare dată.

Ocaziile au lipsit, în ciuda eforturilor depuse de elevii lui Dan Petrescu. Zidul defensive al ieșenilor a rezistat, chiar dacă în ultimul sfert de oră al reprizei a dat semne de slăbiciune. În minutul 32, balonul a ajuns la Carnat, care a șutat din unghi, însă mingea a trecut pe lângă.

Ultima oportunitate a reprizei i-a aparținut lui Costache, care și-a încercat norocul de la distanță, însă Bosz a reținut fără emoții (39). Astfel, după 45 de minute tabela din Gruia indica 0-0.

Deși ieșenii au avut prima ocazie a actului secund prin Platini (47), startul reprizei le-a aparținut tot clujenilor. Carnat a fost din nou aproape de gol, însă șutul său la colțul lung a ocolit poarta (49). Chipciu a căutat și el poarta, însă balonul trimis din lovitură liberă a trecut alături (59).

După o oră de joc, Daniel Pancu a mutat ofensiv, iar jocul s-a schimbat imediat. Ieșenii au avansat în jumătatea “feroviarilor”, iar după o fază prelungită de atac, Calcan a înscris cu un șut superb de la mare distanță (64).

Elevii lui Dan Petrescu s-au aruncat în ofensivă, iar tehnicianul a trimis în teren toți oamenii de atac pe care îi avea la dispoziție. Cu toate acestea, barajul defensiv al moldovenilor a rezistat. Păun a avut o mare ocazie cu aproximativ un sfert de oră înainte de final, când șutul său a lovit bara porții lui Bosz (76).

Odată cu trecerea timpului, clujenii au început să se grăbească, iar neroviztatea a pus stăpânire pe jocul campioanei. Chiar dacă “feroviarii” aveau nevoie de un gol care să trimită partida în prelungiri, tot ieșenii au fost mai activi în ofensivă, iar Calcan putea înscrie din nou cu un șut de la distanță (85).

În cele din urmă golul marcat de fostul fotbalist al Universității Cluj a rămas singurul al partidei, iar CFR părăsește Cupa României încă din șaisprezecimi.

Echipe de start:

Poli Iași: Bosz - Onea, Baxevanos, Angiulli, Bușu – Cristea (Popadiuc ‘46), De Iriondo, Passaglia – Platini (Zajmovic ‘61), Vanzo (Chacana ‘61), Calcan

CFR Cluj: Sandomierski – Manea (Susic ‘46), Zunic, Ciobotariu, Latovlevici – Chipciu (Rondon ‘68), Soares, L. Aurelio (Debeljuh ‘73) - Carnat, Vojtus (Haiduc ‘86), Costache (Păun ’68)

Comenteaza