CFR Cluj “deraiază” în fața Craiovei și oltenii revin în lupta pentru titlu

CFR Cluj “deraiază” în fața Craiovei și oltenii revin în lupta pentru titlu
| Foto: facebook.com/cfr1907

Trupa lui Edi Iordănescu a fost învinsă de formația din Oltenia, scor 2-1, iar elevii lui Ouzounidis se apropie de poziția secundă în play-off-ul Ligii 1.

Derby-ul dintre campioni și vicecampioni a început cu o mare ocazie a lui Alexandru Chipciu. În urma unei combinații cu Rondon, mijlocașul a ajuns într-o poziție favorabilă în centrul careului, însă a trimis mult peste (10). Treptat, “feroviarii” și-au pierdut din elan, în timp ce oltenii au avansat pe nesimțite în jumătatea clujeană.

După aproape o jumătate de oră de joc lipsită de ocazii importante, Craiova a reușit să deschidă scorul. În urmă unei centrări din corner, Marius Constantin a trimis pe poartă, Bălgrădean a respins, însă doar până la Ivan, care a înscris din apropiere (27). Același Ivan putea majora diferența, dar Manea l-a blocat în ultimul moment (30).

CFR Cluj a preluat inițiativa și a încercat o serie de acțiuni ofensive. Totuși, balonul nu a intrat în poarta lui Pigliacelli, iar oltenii au intrat în avantaj la cabine, scor 1-0.

În startul actului secund, Edi Iordănescu a schimbat liniile în ofensivă, iar jocul campioanei s-a îmbunătățit. La șase minute de la reluare, Deac a pătruns în flancul drept și a șutat pe colțul scurt, goalkeeper-ul craiovenilor a respins până la Debeljuh, care a căzut în careu și a cerut o lovitură de pedeaspă, însă nu l-a convins pe Hațiegan (51).

Oltenii au răspuns imediat, prin Mamut, care a fost lăsat singur cu portarul de Ivan, dar croatul l-a luat la țintă pe Bălgrădean (52). Replica “feroviarilor” nu s-a lăsat așteptată, iar Sigurjonsson a restabilit egalitatea, cu un șut din centrul careului (53).

Golul înscris le-a dat aripi clujenilor, care puteau prelua conducerea, dar șutul trimis cu exteriorul de Camora a trecut alături (58). În minutele ce au urmat craiovenii s-au retras, părând mulțumiți cu rezultatul înregistrat pe tabelă. De cealaltă parte, clujenii au continuat să pună presiune, iar Păun a lovit transversal după ce a profitat de o eroare în defensiva oaspeților (71).

Contrar cursului jocului, minutul 88 a adus lovitura de teatru în Gruia. Tudorie a reușit să înscrie cu o lovitură de cap și a adus victoria formației sale, scor 2-1.

Comenteaza