CFR Cluj, debut cu dreptul în play-off. Campionii își păstrează prima poziție în Liga 1

CFR Cluj, debut cu dreptul în play-off. Campionii își păstrează prima poziție în Liga 1
| Foto: facebook.com/cfr1907

Trupa pregătită de Dan Petrescu a reușit să învingă Astra Giurgiu, scor 2-1, în primul meci din a doua fază a campionatului.

CFR Cluj a început în forță partida din Gruia, iar Petrila a ratat o ocazie importantă, încă din primul minut al jocului. “Feroviarii” au continuat forcingul, iar efortul a dat roade. În minutul opt, Djokovic a centrat excelent în careu, iar Deac a reușit să înscrie. Oaspeții au răspuns imediat prin Alibec, însă Boli a blocat în ultima clipă. Elevii lui Dan Petrescu au dominat în continuare partida, însă fără să își creeze oportunități importante. Girugiuvenii au avut din nou șansa egalării înainte de pauză, însă Arlauskis a salvat în fața lui Alibec (41), iar scorul pauzei a fost 1-0.

CFR Cluj a început în forță și actul secund, iar Djokovic a fost aproape de a înscrie în poarta lui Lazar. Jocul s-a echilibrat, însă Astra a reușit să dea lovitura în minutul 58. Arlauskis l-a faultat pe Fatai în careu, iar Alibec a transformat lovitura de pedeapsă și a restabilit egalitatea. În ciuda faptului că erau în căutarea celor trei puncte, “feroviarii” nu au reușit să se apropie amenințător de poarta oaspeților. Singura ocazie importantă a venit în minutul 71, când Lazar a respins acrobatic lovitura de cap trimisă de Vinicius. Când jocul părea că se îndreaptă către o remiză, Păun a reușit să dea lovitura (81) și să aducă prima victorie în play-off pentru CFR Cluj.

Echipe de start:

CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Burcă, Vinicius, Camora – Itu (Păun ‘61), Hoban, Djokovic (Țucudean ‘73) – Deac, Rondon, Petrila (Ciobotariu ’84)

Astra Giurgiu: Lazar – Graovac, Tamaș, Dima, Radunovic – Graur (Begue ‘46), Simion (Bruno ’86), Crepulja, Răduț (V. Gheorghe ‘70) – Fatai, Alibec

Următorul meci al clujenilor va fi în deplasare împotriva celor de la Gaz Metan Mediaș.

Comenteaza