CFR Cluj cere finanțare de la guvernul maghiar, după modelul celor de la Sepsi și Csikszereda

CFR Cluj cere finanțare de la guvernul maghiar, după modelul celor de la Sepsi și Csikszereda
| Foto: prosport.ro

Campioana a apelat la executivul condus de Viktor Orban pentru o finanțare precum cele pe care le primesc formațiile din Harghita și Covasna.

Dificultățile financiare cu care se confruntă clubul din Gruia devin din ce în ce mai evidente. CFR Cluj a acumulat datorii mari, iar patronul echipei încearcă să reducă din cheltuieli. Astfel, Nelu Varga a solicitat guvernului de la Budapesta un ajutor financiar precum cele primite de Sepsi și Csikszereda, anunță GSP.

În ultimii doi ani, cele două echipe au înregistrat un progres evident. Csikzereda evoluează în Liga a 2-a, însă în sezonul trecut a eliminat Dinamo din Cupa României. De cealaltă parte, Sepsi se află pe prima scenă a fotbalului românesc, a evoluat în play-off, iar în acest an va disputa finala Cupei împotriva celor de la FCSB.

În luna noiembrie 2018, guvernul maghiar a confirmat că finanțează cele două cluburi din Harghita și Covasna și a dezvăluit și suma investită, 3,2 milioane de euro. Totuși, la începutul anului trecut, executivul de la Budapesta i-a asigurat pe cei de la Sepsi că vor primi 6,5 milioane de euro în următorii doi ani.

Dacă finanțarea va fi aprobată de guvernul condus de Viktor Orban, “feroviarii” vor fi obligați să investească banii în infrastructură și creșterea centrului de juniori.

Comenteaza