CFR Cluj, aproape de o nouă intrare în insolvență. Datorii uriașe acumulate de formația din Gruia

CFR Cluj, aproape de o nouă intrare în insolvență. Datorii uriașe acumulate de formația din Gruia
| Foto: facebook.com/cfr1907

Campioana ultimelor patru ediții din Liga 1 se confruntă cu probleme financiare, iar oficialii “feroviarilor” se gândesc la reorganizare.

Deși a mai trecut o dată prin procesul insolvenței, pe care l-a încheiat în 2017, trupa din Gruia este din nou aproape de a repeta procedura. Datoriile acumulate în ultimii ani de CFR Cluj îndreaptă echipa spre o reorganizare, care ar putea fi declanșantă în primăvara sau vara lui 2022, anunță GSP.

Mai mult, jucătorii campioanei nu și-au mai primit salariile de trei luni, iar unele persoane din conducere sunt neplătite chiar și de patru luni. Mai mult, “feroviarii” se află în proces cu cei care au plecat din club odată cu Marius Șumudică și Marian Copilu, dar și cu jucători precum Latovlevici și Arlauskis.

În ceea ce îl privește pe lituanian, clubul din Gruia va trebui să îi plătească peste 500.000 de euro. La despărțire, cele două părți s-au înțeles asupra sumei de 100.000 de euro, însă CFR Cluj nu s-a încadrat în termenul stabilit, iar portarul își caută dreptatea la FIFA.

Totodată, campioana ar trebui să plătească lunar sume mari de bani către fotbaliști care nu au drept de joc. Pe această listă se înscriu Tahiri, Fofana, Rodriguez sau Hoban. În plus, echipa clujeană a încasat mult mai puțini bani din cupele europene față de precedentele campanii, din cauza rezultatelor dezamăgitoare din actuala stagiune.

CFR Cluj se confruntă cu datorii de aproximativ 20 de milioane de euro, sumă asemănătoare cu cea din 2014, când clubul a cerut pentru prima dată intrarea în insolvență. Totuși, peste 50% din suma datorată de clujeni este reprezentată de creanța patronului, care a înregistrat toate sumele oferite clubului cu titlul de împrumut.

Comenteaza