CFR Cluj a debutat cu dreptul în play-off. Campioana s-a impus fără emoții în fața Academicii Clinceni

CFR Cluj a debutat cu dreptul în play-off. Campioana s-a impus fără emoții în fața Academicii Clinceni
| Foto: facebook.com/cfr1907

Trupa lui Edi Iordănescu a reușit să obțină toate cele trei puncte din duelul cu ilfovenii, pe care i-a învins cu 3-0.

Campionii au intrat concentrați în teren și au dominat încă din primele momente. Prima ocazie a venit în minutul 9, când balonul a ajuns la Deac, în apropierea punctului cu var, însă mijlocașul a trimis în peluză. Două minute mai târziu, Chipciu a reluat slab cu capul, iar Patriche a respsins (11).

Presiunea în apropierea careului ilfovenilor a fost constantă, însă poarta lui Vâlceanu nu a fost amenințată timp de minute bune. Puțin peste o jumătate de oră de joc, Chipciu a primit în careu, în poziție ideală, însă l-a imitat pe Deac și a șutat peste transversală.

Până la pauză, Rondon (45+2) și Costache (45+5) au trecut și ei pe lângă gol, însă au trimis peste poartă din poziții ideale. Astfel, după 45 de minute, tabela din Gruia indica 0-0.

Actul secund a început cu o opotunitate importantă pentru oaspeți. La trei minute de la reluare, Rusescu a primit la marginea careului și a șutat puternic, însă Arlauskis a fost la post. Campiona a apăsat pedala de accelerație în minutele ce au urmat și rezultatele s-au văzut pe tabelă. Mai întâi, Păun a înscris un gol superb cu o execuție de la mare distanță (53).

Trei minute mai târziu, Chipciu a centrat în careu, de unde Deac a reluat cu capul pe poartă, Vâlceanu a respins de pe linie, însă centralul a validat golul (56). ”Feroviarii” au redus din turație, având cele trei puncte asigurate.

Totuși, la finalul timpului regulamentar, Hoban a trimis în careu pentru Debeljuh, iar vârful croat a înscris și a stabilit scorul final, 3-0.

Echipe de start:

CFR Cluj: Arlauskis – Susic, Burcă, Ben Youssef, Camora – Joca (Chipciu ‘8), Soares, Păun (Latovlevici ’80) – Deac (Hoban ’80), Rondon (Debeljuh ‘68), Costache (Gîdea ‘68)

Academica Clinceni: Vâlceanu – Pashov, Gardoș, Patriche, Dobrescu – Tănase (Ad. Popa ’68), Moulin, Ventura, Cordea (Dumitriu ‘79) – Rusescu (Markovic ‘68), Longher (Chandarov ‘14)

Comenteaza