CFR Cluj a cucerit Supercupa României. Arlauskis a fost eroul “feroviarilor” la loviturile de departajare

CFR Cluj a cucerit Supercupa României. Arlauskis a fost eroul “feroviarilor” la loviturile de departajare
| Foto: facebook.com/cfr1907

Echipa lui Edi Iordănescu a cucerit primul trofeu al sezonului, după ce a învins FCSB la penalty-uri, 4-1. 

Jocul de la Ploiești a început echilibrat, ambele formații încercând să își studieze adversarul. Totuși, clujenii au preluat repede inițiativa, iar tânărul Gîdea a surprins cu un șut de la distanță, însă Vlad a respins acrobatic (5). “Feroviarii” au pus în continuare presiune, Rondon fiind cel care a trimis puțin pe lângă cu capul, în urma unui corner (14). Tot venezueleanul putea deschide scorul, dar șutul său din poziție favorabilă a lovit plasa laterală (27).

Elevii lui Edi Iordănescu nu au redus din turație pe parcursul reprizei, iar cu 10 minute înainte de pauză Debeljuh a trimis în bară (35). Imediat, croatul a primit un balon după o greșeală în defensiva bucureștenilor, i-a centrat lui Deac, însă lovitura de cap a mijlocașului a fost reținută de Vlad (36). Astfel, după 45 de minute tabela indica 0-0.

În ciuda faptului că FCSB a efectuat toate cele cinci schimbări la pauză, tot clujenii au fost cei care au controlat și startul actului secund. La nouă minute de la reluare, Hoban a trimis bine în careu, iar Ben Youssef a reluat cu capul, Vlad a respins de pe linia porții, însă “feroviarii” i-au cerut centralului să valideze reușita (54).

CFR Cluj a fost în continuare singura echipă de pe teren, iar după o oră de joc, Deac a centrat perfect pentru Costache, jucătorul din flancul stâng s-a întins după balon, dar a trimis direct în brațele portarului advers (60). Șase minute mai târziu, mingea a circulat pe același traseu, dar de această dată Costache nu a mai ajuns la balon (66).

Elevii lui Iordănescu au continuat să domine la capitolul posesie, însă odată cu trecerea timpului și-au pierdut din energie. Ultimele minute ale timpului regulamentar au adus și prima ocazie a FCSB-ului. În urma unui corner, Nedelcu a trimis bine cu capul, iar Arlauskis s-a întins serios și a salvat. Clujenii au răspuns imediat, prin Ciobotariu, care a driblat în careul advers, a șutat puternic pe colțul scurt, dar Vlad a fost la post (90). Astfel, loviturile de departajare aveau să stabilească învingătoarea.

La penalty-uri, Arlauskis a apărat două lovituri, iar Camora a fost cel care a adus Supercupa în Gruia.

Au marcat: Rondon, Radunovic, Păun, Chipciu, Camora

Au ratat: Perianu, Șut

 

Comenteaza