CFR a reușit din nou scorul preferat al lui Petrescu și s-a calificat în play-off-ul Conference League

CFR a reușit din nou scorul preferat al lui Petrescu și s-a calificat în play-off-ul Conference League
| Foto: facebook.com/cfr1907

Campioana României a câștigat la limită duelul cu cea a Belarsului, scor 1-0, și e la un singur pas de grupele competiției continentale.

Startul jocului din Gruia a fost unul echilibrat, însă "feroviarii" au preluat treptat inițiativa. Chiar dacă au dominat la capitolul posesie, clujenii nu au reușit să pună probleme timp de minute bune, iar oaspeții au încercat acțiuni în viteză pe contraatac.

CFR Cluj a mărit ritmul după jumătatea reprizei, însă defensiva celor de la Shakhtyor Soligorsk a rezistat fără emoții. Prima ocazie a venit abia în minutul 28, când Petrila a luat o acțiune pe cont propriu în flancul stâng, a sesizat un culoar de șut, a trimis plasat, dar balonul a trecut alături.

În cele din urmă, elevii lui Dan Petrescu au reușit să deschidă scorul. Același Petrila i-a pasat lui Debeljuh, care a fost incomodat de un adversar, însă a reușit să trimită către Jefte, care a marcat în poarta goală (38). Oaspeții au răspuns cu o lovitură de cap trimisă peste transversală (42), iar scorul pauzei în Gruia a fost 1-0.

La revenirea de la cabine, bielorușii au forțat egalarea, iar Scuffet a respins de lângă bară șutul lui Krymi, la două minute de la reluare (47). Imediat, fundașul lateral Antic a trimis alături, dintr-o poziție favorabilă (52). Odată cu trecerea timpului, "feroviarii" au făcut pasul înapoi, însă și oaspeții și-au pierdut din elan.

Campioana României a făcut un pas înapoi și a mizat pe cartea contaatacului. După ce prima oră de joc s-a scurs, Jefte putea înscrie din nou după un balon deviat bine de Yeboah, însă a trimis pe lângă vinclul porții apărate de Plotnikov (62). Oaspeții au prins curaj în ultimele minute de joc, au avansat în terenul clujenilor și au forțat egalarea și eventualele prelungiri.

Scuffet a fost însă de neînvins și a păstrat poarta intactă în fața celor de la Shakhtyor Soligorsk. Astfel, campioana României s-a impus cu 1-0 și a reușit calificarea în play-off-ul UEFA Conference League.

Comenteaza