CFR a găsit alternativa pentru Silviu Lung jr. Un portar din naționala Noii Zeelande | FOTO/VIDEO

CFR a găsit alternativa pentru Silviu Lung jr. Un portar din naționala Noii Zeelande | FOTO/VIDEO
Transferul lui Silviu Lung jr. la CFR a intrat în impas. ”Feroviarii” au găsit, însă, o alternativă pentru goalkeeperul Astrei. Echipa lui Dan Petrescu negociază cu un portar din naționala Noii Zeelande.

Silviu Lung jr. era dat ca și transferat de CFR Cluj în acest week-end. Cu toate astea, mutatea a intrat în impas. Portarul de 28 ani e dorit și de turcii de la Kayserispor. Internaționalul român ar avea, astfel, șansa de a lucra din nou sub comanda fostului său antrenor de la Astra, Marius Șumudică.

"Cu Silviu Lung nu e rezolvată problema, suntem în discuții încă. Dacă nu, avem și alți portari pe care i-am urmărit. Variantele de rezervă pentru Lung nu sunt din România", a declarat președintele formației din Gruia, Iuliu Mureșan, pe Dolcesport.

ZIUA de CLUJ a aflat și cine ar putea fi alternativa pentru Lung jr. CFR negociază cu portarul neozeelandez, Stefan Marinovic (FOTO). Goalkeeperul de 25 ani a promovat la finalul acestui sezon cu SpVgg Unterhaching în Liga a III-a germană.

"A spus că l-au sunat. Nu știu ce ofertă i-au făcut, o să vorbesc cu el în curând", a dezvăluit o sursă din cadrul clubului neamț.

Marinovic se află cu reprezentativa țării sale la Cupa Confederațiilor, organizată de Rusia. Sâmbătă, 17 iunie, acesta a evoluat în meciul de deschidere, cu țara gazdă, pe care Noua Zeelandă l-a pierdut cu 0-2.

Noua Zeelandă ocupă locul 4 în Grupa A și este obligată să câștige următorul joc, cu selecționata Mexicului, pentru a avea șanse de calificare în semifinale. Partida e programată miercuri, 21 iunie, la Sochi. În ultima etapă, Noua Zeelandă va evolua împotriva campioanei Europei, Portugalia (sâmbătă, 24 iunie, Sankt Petersburg).

Stefan Marinovic joacă la SpVgg Unterhaching din 2014, pentru care a strâns 57 apariții până în prezent. De-a lungul carierei, tânărul goalkeeper a mai trecut pe la echipa secundă a lui TSV 1860 Munchen, FC Ismaning sau SV Wehen Wiesbaden. Marinovic și-a făcut junioratul în țara natală, la Waitakere United.

Marinovic are 16 selecții în naționala Noii Zeelande. În 2011, a prins două meciuri și la selecționata U20, cu care a participat la Mondialul de tineret din Columbia. Este cotat la 175.000 euro, conform transfermarkt.com. Este născut pe 7 octombrie 1991, la Auckland, și are 1.92 înălțime.

CFR Cluj i-a transferat în această vară pe atacanții Jeremy Bokila, Urko Vera și Marius Coman, mijlocașii Pelayo, Ovidiu Hoban și Yasin Hamed, respectiv fundașii Alexandru Vlad, Sasa Balic și Paulo Vinicius. Alături de CFR se antrenează și fostul portar al Universității Cluj, Adi Rus.

La capitolul plecări, CFR Cluj s-a despărțit până acum de Ionuț Larie (a plecat la Steaua), Tiago Lopes, Cristi Bud, Juan Carlos Ruiz, Andrei Tânc, Cosmin Vâtcă, Liviu Antal, Dino Spehar (toți la final de contract), Traian Marc, Alexandru Neagu (ambii și-au reziliat înțelegerea cu CFR) și Tomislav Gomelt (i-a expirat împrumutul de la Bari).

CFR și-ar putea pierde și cel mai vechi jucător din lot, pe portarul Mihai Mincă (32 ani), care a intrat în atenția belgienilor de la Mouscron. Mincă se află în Gruia din ianuarie 2011 și are în palmares un titlu (2012) și o cupă a României (2016) cu "feroviarii".

Comenteaza