Ce surpriză! Cine este românul care l-a învins pe fenomenul David Popovici la Campionatul Național de Înot

Ce surpriză! Cine este românul care l-a învins pe fenomenul David Popovici la Campionatul Național de Înot
| Foto: eurosport.ro

Dublul campion mondial David Popovici a pierdut la Campionatele Naţionale de înot în bazin scurt, iar aurul a fost câștigat de Daniel Martin, de la CSM Bacău.

Popovici (CS Dinamo) s-a clasat, sâmbătă, pe locul doi în proba de 100 m mixt din cadrul Campionatului Naţional de înot în bazin scurt, la Otopeni. Primul loc a fost ocupat de Daniel Martin, de la CSM Bacău, cu timpul 53.41. Pe locul trei s-a clasat Patrick Sebastian Dinu (CS Farul Constanţa), cu timpul 54.78.

Popovici va mai concura în proba de 400 m liber, programată duminică. David Martin a povestit că s-a apucat de înot din pură întâmplare, dar că a primit toată susținerea familiei. El are peste 120 de recorduri naţionale și nu are de gând să se oprească aici. Acesta a mai declarat că odihna este foarte importantă, dar și o strategie corectă pentru a învinge adversarul.

 „Pe la 7-8 ani, tata mi-a povestit despre avantajele vieţii unui sportiv de înaltă performanţă faţă de situaţia în care aş avea un job normal. Atunci mi-am zis hai să încerc!. Am avut noroc că şi părinţii mei au cochetat cu sportul (tata practică şi acum culturism), au ştiut ce presupune un astfel de drum şi m-au îndrumat în momentele importante, care au contribuit decisiv la performanţele mele.

De exemplu, în copilărie, între 8 – 12 ani, a existat un factor care m-a diferenţiat de alţi copii, în competiţii: odihna mea. Mi s-a explicat că aceasta trebuie să existe într-un raport egal cu efortul şi respectarea ei m-a făcut să ajung unde sunt azi ca energie. Aşa se face că, în gimnaziu, mă culcam la 20.30 şi mă trezeam la 7.00. Eram singurul din clasă care respecta acest program, însă nu mă deranja; am fost tot timpul oaia neagră, cel care făcea altceva sau altfel; dacă există o regulă general valabilă pentru cineva, eu sunt 99% sigur că la mine nu va merge”, a declarat Martin, potrivi evz.ro.

Comenteaza