Ce așteptări are Sabău de la elevii săi în meciul cu Petrolul: "Vreau atitudine, caracter, să arătăm că ne pasă"

Ce așteptări are Sabău de la elevii săi în meciul cu Petrolul: "Vreau atitudine, caracter, să arătăm că ne pasă"
| Foto: FC Universitatea Cluj

Antrenorul Universității Cluj crede că "studenții" vor avea parte de un joc complicat, însă își dorește o altă evoluție din partea jucătorilor săi.

Eșecul cu FC U Craiova din runda precedentă, dar și prestația "Șepcilor roșii" au dezamăgit, iar pentru Chipciu&Co. urmează un nou duel tare în play-out. Universitatea Cluj va juca pe terenul Petrolului Ploiești, echipă laudată de Ioan Ovidiu Sabău.

Totuși, chiar dacă a vorbit la superlativ despre adversari, tehnicianul are așteptări de la echipa sa. Sabău își dorește o evoluție mai bună, dar și o altă atitudine din partea jucătorilor.

"Va fi un meci greu, noi nu mai suntem acea echipă care impresiona prin atitudine și rezultate. Am discutat, vreau atitudine, caracter, să arătăm că ne pasă. Vreau să redevenim acea echipă umilă, modestă, care are foame de rezultate. Asta ne-a caracterizat, însă în ultimul timp am fost departe de acea atitudine.

Am avut o săptămână bună, am reacționat bine la antrenamente. Rămâne să arătăm că știm să jucăm fotbal, știm să ne luptăm pentru fiecare minge. Petrolul e o echipă bună, care nu întâmplător a obținut rezultate frumoase. Tot respectul pentru jucători care se dăruiesc. E o echipă disciplinată, cu un moral bun. Așa trebuie să arate echipele mici.

Și noi am început bine, poate uneori am greșit cu prea multe laude. MI-a plăcut întotdeauna să scot în evidență partea pozitivă, să aibă încredere în ei că pot mai multe, să iasă din zona de confort. Asta trebuie să îi motiveze nu să îi relaxeze.

Dar e nevoie de timp pentru formarea unei astfel de mentalități. Nu îmi place ca jucătorii să joace de frică. Ești plătit să te antrenezi, să te refaci, ești profesionist. E o educație care trebuie să vină de la copii și juniori", a explicat antrenorul.

"U" Cluj nu scapă de blestemul accidentărilor

Echipa clujeană se confruntă în continuare cu probleme medicale, iar pentru jocul de la Ploiești, Ioan Ovidiu Sabău i-a pierdut pe Pițian, Haită și Fulop.

"Am suferit la capitolul accidentări. Nistor și Thiam au fost la 50-60%. Cred vor arăta mult mai bine. Sunt probleme cu Fulop, Haită, Pițian. Miron este suspendat. Trebuie să găsesc soluții și să mă folosesc de cei pe care îi am la dispoziție", a declarat tehnicianul.

Partida dintre Universitatea Cluj și Petrolul Ploiești se va disputa duminică, de la 18:15.

Comenteaza