Cazurile de COVID-19 din play-off-ul Ligii 1 ar putea duce la înghețarea campionatului

Cazurile de COVID-19 din play-off-ul Ligii 1 ar putea duce la înghețarea campionatului
| Foto: facebook.com/cfr1907

Cele 10 cazuri de coronavirus de la CFR Cluj și cazul descoperit la CS U Craiova ar putea forța LPF să înghețe atât play-off-ul, cât și play-out-ul.

Actuala stagiune din Liga 1 este aproape de a fi înghețată. Cazurile descoperite la echipele din play-off are putea afecta și formațiile din play-out-ul campionatului. Disputarea ultimelor etape din play-off se află sub semnul incertitudinii după cele 10 cazuri de COVID-19 de la CFR Cluj și infectarea team-manager-ului de la CS U Craiova.

Campionatul ar trebui încheiat până la dată de 2 august, LPF fiind obligată de UEFA să comunice până în 3 august echipele participante în cupele europene. În prezent, există soluții pentru încheierea campionatului, însă unele formații ar putea disputa trei partide în doar opt zile, notează Fanatik.

La CFR Cluj și CS U Craiova vor fi efectuate două serii de teste în cursul acestei săptămâni, în timp ce celelalte formații din play-off vor mai avea parte doar de o rundă de testări până la finalul campionatului.

Dacă sezonul nu va putea fi încheiat pe teren până în 3 august se va stabili o Adunare Generală ad-hoc la Liga Profesionistă de Fotbal. Acolo se va stabili modul în care se va încheia campionatul și echipele participante în cupele europene. La aceeași întâlnire s-ar putea stabili și soarta play-out-ului, care ar putea fi înghețat dacă play-off-ul va fi compromis.

Comenteaza