Cauza pentru care a renunţat Lupescu la FRF: Mircea Sandu nu mai avea încredere în el

Cauza pentru care a renunţat Lupescu la FRF: Mircea Sandu nu mai avea încredere în el
Fostul director general al FRF, Ionuţ Lupescu, a declarat, luni, că a decis să renunţe la funcţia pe care o ocupa pentru că preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, nu mai avea încredere în el.

"Am avut o discuţie cu el (n.r. - cu preşedintele FRF, Mircea Sandu). A spus că e foarte mulţumit de munca prestată de mine. Dar a fost un schimb pe o temă pe care eu sunt sigur că nu s-a întâmplat şi din momentul ăla... Cred eu că atunci când nu există încredere între două persoane nu e bine să continui. Sunt de aproape şase ani de zile, îi cunosc pe toţi cei care au lucrat dinaintea mea cu preşedintele şi pot să spun că am fost şi sunt unul dintre cei mai loiali colaboratori pe care i-a avut", a spus Lupescu.

Lupescu a menţionat că a mai refuzat oferte din partea UEFA pentru a-l ajuta pe fostul său şef, Mircea Sandu. "Decizia mea a fost luată acum câteva săptămâni. Am mai avut în trecut două oferte din străinătate. De fiecare dată au venit la un moment inoportun. Una a fost când preşedintele era bolnav şi urmau alegerile la FRF şi nu mi se părea normal, iar alta a fost când au fost alegerile la Comitetul Executiv al UEFA. Nici atunci nu mi se părea normal să plec, ci să ajut", a explicat el.

Fostul internaţional român consideră că şi-a îndeplinit majoritatea obiectivelor propuse la Federaţia Română de Fotbal. "Au fost şase ani care au trecut foarte repede. Anumite obiective ni le-am îndeplinit, în special pe atribuţiile pe care le-am avut eu. În 2005-2006 cred că federaţia avea o problemă majoră de credibilitate pe plan internaţional. Cred că azi acest lucru a dispărut. Faptul că avem oameni importanţi la forurile cele mai mari, FIFA şi UEFA, atât în structurile cele mai înalte, cât şi delegaţi de joc şi în comisii, aproape 15-16 persoane, cred că e un lucru important. Cunoscătorii fini ai acestui fenomen ştiu cui se datorează acest lucru. Au fost şi probleme financiare, dar pe care le-am depăşit. În bilanţul contabil al federaţiei s-a văzut că în ultimii ani am fost pe plus", a precizat Lupescu.

Presa sportivă a scris, în urmă cu două luni, că preşedintele FRF, Mircea Sandu, îl suspectează pe Ionuţ Lupescu de faptul că ar fi încercat să comploteze împotriva sa, pentru a-l împiedica să fie reales membru în Comitetul Executiv al UEFA la alegerile din martie.

 

Etichete
Comenteaza