Cât a costat stadionul campioanei. Reacția lui Paszkany când a aflat prețul arenei

Cât a costat stadionul campioanei. Reacția lui Paszkany când a aflat prețul arenei

Fostul președinte al formației din Gruia, Iuliu Mureșan, a povestit un episod mai puțin cunoscut, petrecut înaintea câștigării primului titlu de către “feroviari”.

CFR Cluj a câștigat al patrulea trofeu consecutiv în Liga 1 și al șaptelea din istoria clubului. Înaintea trofeelor din ultimele sezoane, Arpad Paszkany și Iuliu Mureșan au fost artizanii primelor performanțe ale formației clujene. Fostul președinte din Gruia a rememorat un episod petrecut în 2007, când stadionul campioanei a fost modernizat.

“Nu se compară! E greu să găsești o persoană care să poată investi cu atâta plăcere și nonșalanță milioane de euro într-o echipă de fotbal. Vă relatez un episod. În 2007 deja simțeam că puteam lua primul campionat. Am avut o discuție cu Arpi și am spus: <<Dacă luăm campionatul, unde  o să jucăm? M-am documentat și puteam doar în Ghencea. Ne rugăm de Gigi Becali? Poate nu o să ne lase.>>

Prima reacție a lui Arpi a fost că jucăm în Bulgaria sau Ungaria. Am întrebat la UEFA și a spus că nu se aprobă așa ceva. Atunci a întrebat care e soluția. Păi, să facem noi stadionul pe care să jucăm. Așa am ajuns să construim stadionul din fondurile clubului, mai ales din banii lui Paszkany. Am vorbit cu niște arhitecți, am făcut un prim calcul, ieșeau cam 20-25 de milioane de euro.

I-am spus 18, să nu îl șochez prea tare. S-a uitat la mine și a zis: <<Merge>>. Mie nu-mi venea să cred. Să dai 18 sau 20 de milioane din banii tăi! Și Neluțu Varga este asemănător; și-a deschis foarte larg conturile personale pentru club, de aceea clubul performează. Ca persoane ei sunt oameni foarte diferiți”, a spus Iuliu Mureșan, la Digisport.

Comenteaza