Căpitanul CFR-ului câştigă cât toată echipa Timişoarei la un loc

Căpitanul CFR-ului câştigă cât toată echipa Timişoarei la un loc
Ricardo Cadu e cel mai bine plătit fotbalist din campionatul României, venitul său cumulat pe sezon ajungând la o sumă de invidiat, de aproape jumătate de milion de euro.

Portughezul este liderul vestiarului, dar conduce şi în topul salariilor de la CFR Cluj. Cadu încasează 40.000 de euro pe lună, fiind cel mai bine plătit jucător din campionatul României. Prin comparaţie, primul „11" al Politehnicii Timişoara adunat la un loc câştigă aceeaşi sumă. Căpitanul „feroviarilor" ia şi prime la victorii şi bonusuri consistente de obiectiv.

Cadu a sosit în Gruia în 2006, iar de atunci e nelipsit din echipă. S-a impus în vestiar şi are o relaţie apropiată şi cu conducerea clubului, având "fir direct" mereu cu preşedintele Iuliu Mureşan. De altfel, chiar oficialul „feroviarilor" a recunoscut că uneori se consultă cu fundaşul portughez în luarea unor decizii importante. „Mai vorbim, eu discut cu Ricardo şi ne consultăm când sunt de luat anumite hotărâri. Când iau o măsură la echipă îl întreb şi pe Cadu. Mi se pare normal să se întâmple aşa", a spus Mureşan. Fotbalistul s-a impus în vestiar ca un lider, e persoana de contact cu conducerea şi are şi cel mai mare contract de joc. Lusitanul încasează 40.000 de euro pe lună, sumă consistentă pentru Liga I. Cadu este cel mai bine plătit jucător din România în condiţiile în care CFR a terminat ultimul sezon abia pe locul 9. Prin comparaţie, jucătorii folosiţi de ACS Timişoara împotriva CFR-ului, în etapa a II-a a campionatului (2-2), câştigă toţi la un loc aceeaşi sumă. Conform declaraţiilor oficialilor de pe Bega, la Timişoara media salarială este undeva la 3.000 de euro pe lună.

Clubul „feroviar" şi-a schimbat politica salarială în această vară şi a anunţat că nu va mai arunca cu banii. În momentul de faţă, clubul cheltuieşte 7 milioane de euro pe an pe contracte şi are un buget total de 10 milioane, restul banilor fiind destinaţi desfăşurării activităţii în condiţii optime. „Eu cred că este un buget suficient de consistent pentru a ne lupta la titlu. Probleme sunt peste tot din cauza crizei, nu doar în fotbal. Nu ne permitem să aruncăm cu banii", a explicat preşedintele clubului, Iuliu Mureşan.

Conducerea a renunţat la mai mulţi jucători cu contracte mari şi vrea să se dispenseze şi de Kapetanos, grecul având o remuneraţie de 20.000 de euro pe lună, însă Cadu a rămas cu salariul intact. În contract el are stipulate şi bonusuri financiare consistente, acestea urmând a fi acordate în funcţie de performanţele echipei.

S-a contrat cu Andone

Ioan Andone, ultimul antrenor care a luat campionatul cu CFR Cluj, a avut mai multe discuţii cu Ricardo Cadu în timpul ultimului său mandat la cârma echipei. Lusitanul i-a reproşat, alături de alţi oameni importanţi din vestiar, că echipa joacă prea defensiv. Episodul avea loc după o înfrângere în Giuleşti, cu Rapidul, scor 2-3, după ce „feroviarii" clujeni au condus cu 2-0.

Etichete
Comenteaza