Când ar putea reveni Rasic: ”În mod normal, atât ține perioada de recuperare”

Când ar putea reveni Rasic: ”În mod normal, atât ține perioada de recuperare”
Jucătorul campioanei U-BT, Aleksandar Rasic (33 ani), se află în plină recuperare după operația suferită în urmă cu o lună, la Belgrad. Baschetbalistul sârb a spus și când ar putea reveni pe parchet.

Rasic s-a accidentat grav în meciul 4 din semifinala cu CSM Oradea, disputat pe 10 mai. Verdictul medicilor a fost ruptură la tendonul achilean. Elevul lui Mihai Silvășan a ratat, astfel, al cincilea duel cu orădenii, dar și finala campionatului cu Steaua, câștigată de "studenți" cu 3-0 la general.

"În acest moment, nu pot face prea multe pentru recuperarea mea. Încă trebuie să port acea orteză tip cizmă, însă sper ca în 3-4 săptămâni să o scot. Îmi mișc degetele și piciorul câte puțin, în fiecare săptămână scot câte un branț, astfel încât unghiul labei piciorului se tot apropie de normal. Așa e procedura... Doctorii se feresc să facă pronosticuri, întrucât la acest tip de accidentare perioada de recuperare depinde de la individ la individ, nu este un standard. În mod normal, perioada de revenire este între șase și nouă luni de la operație", a explicat Aleksandar Rasic pe site-ul clubului.

Rasic joacă la U-BT din iulie 2016, iar sezonul trecut a cucerit Cupa, Campionatul și Supercupa României cu ardelenii.

Comenteaza