Campionii s-au relansat în Liga I: 4-0 cu FC Braşov. VEZI REZUMATUL VIDEO

Campionii s-au relansat în Liga I: 4-0 cu FC Braşov. VEZI REZUMATUL VIDEO
CFR a obţinut aseară victoria atât de necesară pentru a ieşi din zona retrogradării, învingând categoric pe FC Braşov cu scorul de 4-0.
“Feroviarii” au arătat o mare poftă de joc şi de revanşă în faţa propriilor suporteri şi au deschis scorul prin Bastos în minutul 18. După ce oaspeţii au rămas în zece oameni încă din prima repriză, clujenii au mai marcat de trei ori. Cadu, Traore şi De Zerbi au înscris fiecare câte un gol, pentru cea mai frumoasă şi categorică victorie a campioanei din acest sezon. CFR urcă până pe locul 11, la zece puncte de liderul Oţelul Galaţi.

Prima mare ocazie a partidei le-a aparţinut oaspeţilor de la Braşov, dar mingea trimisă de Bădoi (5) din lovitură liberă a trecut puţin pe lângă poarta lui Nuno Claro. Peralta (13) a căutat spaţiul porţii, însă şutul său din marginea careului nu a avut precizie. Ilyes (14) a ratat şi el deschiderea scorului, când şutul său din faţa porţii a mers mult peste. După ce a fost acuzat de egoism în meciul de la Roma, Traore s-a revanşat şi a pasat decisiv pentru prima reuşită a partidei. Mingea recuperată de ivorian a ajuns la Bastos, care a înscris cu un şut în plasa laterală. Brazilianul a fost aproape de “dublă” în minutul 26, când a trimis un şut puţin pe lângă poartă. Braşovenii nu au depus nici ei armele, iar Cristescu a fost aproape să îl învingă pe Nuno Claro, dar portughezul l-a blocat în ultimul moment. Cel mai important moment al meciului s-a petrecut în minutul 33, când Marc l-a faultat în careu pe Culio. “Centralul” Sebastian Colţescu i-a arătat cartonaşul roşu goalkeeper-ului braşovenilor şi a acordat penalty pentru “feroviari”. Forţat de eliminarea lui Marc, Isăilă l-a introdus pe teren pe portarul Kajcsa, dar Cadu a transformat cu siguranţă pentru 2-0. Culio a fost aproape să ducă scorul la unul de neprezentare, însă şutul său a întâlnit bara.

“Feroviarii” s-au descătuşat imediat după pauză, când au marcat pentru a treia oară, prin Traore (48). Peralta a trimis un lob peste apărarea adversă, iar ivorianul a marcat din câţiva metri, ajungând la cota trei în acest sezon al Ligii I. FC Braşov a încercat să înscrie golul de onoare în minutul 57, dar balonul şutat de Lamine de la 30 de metri a fost prins fără probleme de Nuno Claro. Juan Culio (69) a vrut să marcheze şi el, dar Ilyes s-a opus şutului acestuia din doi metri. Totuşi, fanii “feroviari” au avut ocazia să vadă şi al patrulea gol marcat de favoriţii lor. Roberto de Zerbi, intrat în repriza secundă, a înscris în urma unei lovituri libere executată perfect. Pe final, campionii au ratat şi 11 metri prin Peralta, dar nimeni nu le-a mai putut lua bucuria unei victorii atât de necesare.



CFR Cluj - FC Braşov 4-0 (3-0)


Stadion: “Dr. Constantin Rădulescu”, Spectatori: 6.500

Au marcat: Bastos (18), Cadu (36, pen.), Traore (48), De Zerbi (74)

CFR Cluj: Nuno Claro – Tony, Cadu (73, Piccolo), Alcantara, Rada – E. Dică, Kivuvu (58, De Zerbi), Peralta, Culio – Bastos, Traore (62, Bjelanovic)
Antrenor: Sorin Cârţu

FC Braşov: Marc – Bădoi (46, Viveiros), Oros, Majernik, C. Ionescu – Voicu, Ilyes, Cristescu, Chipciu – Hadnagy (36, Kajcsa), Lamine (57, Dedu)
Antrenor: Daniel Isăilă

Cartonaş roşu: Marc (34)

Au arbitrat: Sebastian Colţescu – Ionel Popa, Sebastian Gheorghe

Vedeți aici rezumatul video al partidei.


Comenteaza