Campionii, la poarta Ligii: CFR e la 90 de minute de potul cel mare

Campionii, la poarta Ligii: CFR e la 90 de minute de potul cel mare
Echipa clujeană joacă astăzi returul cu FC Basel şi are prima şansă la calificare graţie victoriei din prima manşă. La meci sunt aşteptaţi peste 17.000 de fani.

Rezultatul înregistrat în Elveţia le poate aduce clujenilor cecul fabulos în valoare de peste 20 de milioane de euro, care va reveni în acest an fiecărei participante în grupele competiţiei. La meciul din această seară şi-au anunţat prezenţa peste 17.000 de spectatori. Partida de pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" începe la ora 21:45 şi va fi transmisă în format livetext pe site-ul ziuadecj.ro.

CFR e aproape de a treia sa calificare în grupele celei mai importante competiţii inter-cluburi şi implicit de milioanele puse la bătaie de UEFA.

Spre deosebire de alţi ani, drumul spre îndeplinirea obiectivului a fost lung şi anevoios, "feroviarii" fiind nevoiţi să dispute două tururi preliminare. Prima lor victimă, din turul III preliminar, au fost cehii de la Slovan Liberec, în faţa cărora au obţinut o dublă victorie, 1-0 şi 2-1. Play-off-ul le-a scos în cale formaţia elveţiană FC Basel, o mai veche cunoştinţă de-a lor, pe care au înfruntat-o şi în urmă cu doi ani, în mandatul tehnicianului Sorin Cârţu. Rezultatul din turul jucat săptămâna trecută a fost, practic, creaţia lui Modou Sougou. Condusă cu 1-0, după reuşita lui Streller, CFR a avut o revenire de senzaţie în partea secundă, ca urmare a reuşitelor vârfului senegalez.

Problemele de efectiv îi dau serioase bătăi de cap tehnicianului Ioan Andone înaintea partidei de astăzi. Astfel, acesta nu va putea conta pe Piccolo şi Maftei, ambii suspendaţi, respectiv pe Ganea, Deac, Ronny şi Vass, ultimii doi accidentaţi grav runda trecută, în Giuleşti, în partida cu Rapidul lui Ioan Ovidiu Sabău. În schimb, CFR l-a "reactivat" pe tânărul Sergiu Buş, împrumutat iniţial la Gaz Metan Mediaş.

"Fălcosul" a declarat ieri, înaintea antrenamentului oficial, că le-a cerut jucătorilor săi să uite de rezultatul din tur şi să încerce să marcheze pentru a-şi face, apoi, meciul mai uşor. "Am luat o opţiune de calificare, dar mâine (azi - n.red) va fi alt meci, deşi am avut 30 de minute extraordinare acolo. Sperăm să ne ajute şi publicul. Vrem să înscriem neapărat şi să nu primim gol. Kapetanos este bine, am mare încredere că va fi pe teren. O să facem tot ce depinde de noi ca să ne calificăm. Sergiu Buş va fi în lot pentru a închide lista B. O să vedeţi o înfruntare extrem de puternică, vrem să facem un meci mare", a spus Andone.

Acesta ar putea trimite în teren următoarea formulă de echipă: Felgueiras - Ivo Pinto, Cadu, Diogo, Sepsi - Godemeche, Sare, Bastos - Nicoară, Sougou, Kapetanos.

Partida dintre CFR Cluj şi Basel se va juca în această seară de la ora 21:45, în direct la TVR 1, DigiSport 1 şi Dolce Sport. Meciul va fi transmis în format live-text pe ziuadecj.ro.

Şi-au împărţit victoriile în 2010

Cele două formaţii s-au întâlnit şi în urmă cu doi ani, în grupa E a Ligii Campionilor. CFR s-a impus atunci la Cluj cu 2-1, cu reuşitele lui Lacina Traore şi Ionuţ Rada, dar s-a înclinat în Elveţia cu 1-0, la capătul unei partide în care ardelenii nu au trimis nici un şut pe spaţiul porţii. Întâlnirea a rămas în amintirea suporterilor şi din cauza gestului antrenorului de atunci, Sorin Cârţu, care, nemulţumit de prestaţia elevilor săi, a spart cu piciorul geamul băncii de rezerve a stadionului „St. Jacob Park". Momentul a fost surprins de camerele de luat vederi şi a făcut repede înconjurul lumii.

Septimiu FANTEA, Alin ŞUTEA

 

 

Comenteaza