Campionii decăderii: CFR nu mai sperie pe nimeni în Liga I

Campionii decăderii: CFR nu mai sperie pe nimeni în Liga I
Formaţia din Gruia a ajuns la şase meciuri consecutive fără victorie în Liga I şi se află pe loc retrogradabil într-un clasament al meciurilor jucate în 2013.

CFR-ul nu a mai învins de la finalul anului trecut, când echipa clujeană se impunea cu 3-2 în faţa Ceahlăului. Cifrele pe 2013 sunt dezastruoase: şase meciuri, patru puncte din 18 posibile şi doar două goluri înscrise.

Declaraţiile finanţatorului Arpad Paszkany la adresa fotbaliştilor, pe care i-a ameninţat cu disponibilizarea dacă nu vor începe să câştige, nu au avut efectul scontat. Echipa din Gruia a fost învinsă şi de Dinamo, cu 1-0, după un gol marcat de veteranul Dănciulescu şi îşi ia gândul de la primele locuri. Echipa e în cădere liberă în Liga I şi pare doar o umbră a formaţiei care scria istorie în Liga Campionilor, cu doar câteva luni în urmă. În 2013, "feroviarii" nu au cunoscut gustul victoriei în şase partide de campionat şi s-au îndepărtat de plutonul fruntaş. "Este cea mai neagră perioadă de când sunt eu la club, nu este posibil aşa ceva", a tunat Paszkany. Dacă mai intră la socoteală şi dubla cu Inter Milano din 16-imile Europa League, CFR-ul e la 8 meciuri oficiale fără nici o victorie, în care a marcat doar două goluri!

VEZI AICI O GALERIE FOTO DE LA MECI


Ultima echipă învinsă de echipa lui Paulo Sergio e Ceahlăul Piatra Neamţ. Succesul era obţinut în etapa a 19-a, pe teren propriu (3-2), în 9 decembrie 2012. Paulo Sergio a anunţat, însă, că poate scoate echipa din criză şi nu s-a gândit nici un moment să renunţe la postul de antrenor principal. "Ajungem să avem ocazii de gol, dar nu reuşim să băgăm mingea în poarta, asta este dureros. Începând de la meciul cu Petrolul pot spune că am crescut în joc, iar cu Dinamo altul ar fi trebuit să fie rezultatul, dar au greşit şi arbitrii. Nu m-am gândit să renunţ niciodată, eu nu renunţ niciodată!", a explicat antrenorul lusitan.


Fazele pe care le încriminează s-au petrecut în minutele 49 şi 87. Grecul Pantelis Kapetanos a marcat două goluri, dar ambele au fost anulate de brigada de arbitri. La prima reuşită, grecul a înscris după ce îşi preluase mingea cu mâna, iar la a doua "centralul" Alexandru Tudor a anulat golul pentru un fault asupra lui Grigore. Reluările au arătat că Tudor a fost acoperit de regulament de fiecare dată.

Cu cele 4 puncte luate în ultimele 6 partide, CFR e pe loc retrogradabil într-un clasament pe 2013, fiind depăşită de echipe ca şi Ceahlăul, CSMS Iaşi sau CS Turnu Severin.

Rezultate CFR Cluj în 2013

Inter- CFR 2-0
CFR- Inter 0-3
Vaslui-CFR 0-0
CFR- Oţelul 0-1
Iaşi-CFR 1-1
CFR-Rapid 0-0
Petrolul- CFR 1-1
CFR-Dinamo 0-1

 

Etichete
Comenteaza