Campionatele de gimnastică, feminin: Ponor a căzut de pe bârnă, Iordache priveşte spre Rio

Campionatele de gimnastică, feminin: Ponor a căzut de pe bârnă, Iordache priveşte spre Rio
Larisa Iordache a câştigat concursul de individual compus de la Campionatele Naţionale de gimnastică, desfăşurat în Sala Polivalentă din Cluj.

Campionatele Naţionale de la Cluj au programat sâmbătă una dintre cele mai importante întreceri, cea din concursul feminin de la individual compus. Larisa Iordache (20 de ani / CS Dinamo) şi Cătălina Ponor (28 de ani / Farul Constanţa) şi-au început cu această ocazie duelul în vederea câştigării locului în delegaţia pentru Rio. Amândouă au avut probleme de sănătate în zilele premergătoare competiţiei, care le-au influenţat starea la startul competiţiei, dar ambele au decis să le ignore şi să se prezinte în faţa juriului. Primul duel a fost câştigat de Larisa Iordache, care a câştigat titlul la individual compus. Cătălina Ponor nu a punctat în clasamentul general, din cauză că nu a evoluat la paralele.

Larisa Iordache s-a impus cu un total de 56.963, unul departe de potenţialul său, însă ea a concurat după ce medicii îi indicaseră să nu o facă, pentru a nu risca o accidentare gravă la spate. A scos unele elemente de dificultate din exerciţiile sale şi a dus concursul la capăt, punctând la capitolul încredere. Podiumul la individual compus a fost completat de 2. Ioana Crişan (Cetate Deva) 56.699 şi de Carmen Glăvan (Farul Constanţa) 55.866.

Cătălina Ponor şi-a început concursul la sol, unde a avut ezitări la aproape toate diagonalele. Apoi, ea a căzut de pe bârnă la o piruetă, primind 14.366. Imediat după ce şi-a încheiat evoluţia la bârnă, Cătălina a ieşit din sala de concurs, acuzând o stare de rău. 

Lupta dintre cele două va continua săptămânile următoare, cea mai în formă urmând să fie nominalizată pentru a reprezenta România la Jocurile Olimpice.

La echipe, clasamentul a arătat astfel: 1. Farul Constanţa 167.363, 2. Cetate Deva 166.397, 3. Steaua Bucureşti 155.963.

 

Comenteaza