Campioana, învinsă pentru a doua oară în trei zile. CFR Cluj a pierdut derby-ul "feroviar" cu Rapid

Campioana, învinsă pentru a doua oară în trei zile. CFR Cluj a pierdut derby-ul "feroviar" cu Rapid
| Foto: facebook.com/wesport.ro

După eșecul cu Sivasspor, formația pregătită de Dan Petrescu a fost învinsă și de trupa din capitală, scor 2-1, în runda cu numărul 16 din Superligă.

Partida din Giulești a avut un ritm bun încă din primele minute, iar Yuri a avut prima șansă de a deschide scorul, dar Albu a respins lovitura de cap a brazilianului (3). Răspunsul gazdelor a venit tot în urma unei faze fixe, când Grigore a reluat pe lângă centrarea lui Sefer (8). Imediat, reușita lui Malele a fost anulată din cauza unui offside (11).

Rapid a preluat inițiativa, în timp ce trupa lui Dan Petrescu a abordat un joc de așteptare și a încercat acțiuni rapide, pe contraatac. Echipa din capitală a crescut treptat presiunea, iar în cele din urmă defensiva campioanei a comis o eroare. După mai bine de o jumătate de oră de joc, Scuffet nu s-a înțeles cu Yuri, italianul l-a faultat pe Luckassen, iar centralul a dictat penalty după consultarea VAR.

Săpunaru a fost cel care a executat lovitura de pedeapsă, a șutat puternic, sub bară și a deschis scorul (36). Formația clujeană nu și-a revenit, iar Alex Ioniță putea majora diferența, însă Scuffet l-a blocat în situație de 1 la 1 (45+4). Astfel, scorul pauzei în Giulești era 1-0.

În startul actului secund, jocul s-a schimbat. CFR Cluj a preluat inițiativa, în timp ce rapidiștii au așteptat atacurile adversarilor. Presiunea echipei lui Dan Petrescu a dat roade, iar Muhar a restabilit egalitatea, după o lovitură de colț executată de Deac (54). Campioana a continuat să atace și în minutele ce au urmat, însă golul a venit în poarta lui Scuffet.

În urma unei faze discutabile, centralul a dictat din nou penalty. Cel faultat, Dugandzic, a executat și a marcat împotriva fostei sale echipe (71). Gazdele s-au baricadat imediat în defensivă, în timp ce oaspeții au căutat în zadar un nou gol al egalării. CFR nu a reușit să treacă de o apărare preceum cea cu care au obișnuit chiar clujenii. Așadar, campioana a suferit al doilea eșec al săptămânii după cel din Conference League cu Sivasspor, 1-2 contra Rapidului.

Comenteaza