Campioana Europei, prea puternică pentru echipa lui Țenter. România - Spania 50-91

Campioana Europei, prea puternică pentru echipa lui Țenter. România - Spania 50-91
România a pierdut clar duelul cu deținătoarea titlului continental Spania, scor 50-91, luni, la Sala Polivalentă din Cluj, în etapa a treia a grupei C de la EuroBasket 2017.

”Vulturii” au jucat admirabil în primul sfert, reușind la un moment dat să conducă Spania cu 19-18. Până la urmă, vedetele campioanei europene s-au dovedit prea puternice pentru elevii lui Marcel Țenter și au tranșat partida la o diferență categorică, 91-50.

Juancho Hernangomez a fost principalul marcator al ibericilor, cu 18 puncte, urmat de Pierre Oriola (11), Fernando San Emeterio (11) și Juan Sastre (10).

Din echipa României s-au evidențiat Vlad Moldoveanu (15 puncte), Bogdan Nicolescu și Octavian Calotă (ambii cu câte 6 puncte marcate).

După eșecul suferit în fața deținătoarei titlului continental, România este obligată să câștige duelul cu Ungaria, programat marți, pentru a mai spera la calificarea în optimi. Naționala României a pierdut și primele două jocuri de la EuroBasket, cu Cehia (68-83) și Croația (58-74).

Spania, în schimb, și-a asigurat prezența în fazele eliminatorii. Ibericii au făcut scor și în confruntările cu Muntenegru (99-60) și Cehia (93-56).

Meciul cu România-Spania a însemnat un record de asistență la competiția găzduită de Cluj. 8.163 de spectatori au fost prezenți la Sala Polivalentă.

Clasament Grupa C:

1. Spania - 6 puncte 
2. Croația - 6 puncte
3. Muntenegru - 4 puncte
4. Ungaria - 4 puncte
5. Cehia - 4 puncte
6. România - 3 puncte

*echipele marcate cu bold s-au calificat în optimi

Comenteaza