Campioana EuroCup, prea puternică pentru cea a României. U-BT a pierdut meciul cu Gran Canaria

Campioana EuroCup, prea puternică pentru cea a României. U-BT a pierdut meciul cu Gran Canaria
| Foto: euroleaguebasketball.net

Formația pregătită de MIhai Silvășan a fost învinsă pe teren propriu de trupa din Spania, scor 92-70. 

Într-o atmosferă electrizantă creată de cei 10.000 de fani prezenți în tribune, cele două echipe au început echilibrat partida. Treptat, spaniolii au prins elan, pe fondul unor decizii de arbitraj îndelung contestate de suporterii clujeni. Astfel, după primele 10 minute, oaspeții conduceau cu 32-20.

În startul sfertului secund, fanii s-au concentrat mai mult pe susținerea favoriților, baschetbaliștii de la U-BT au devenit mai exacți în joc și au forțat revenirea. Tensiunea a fost la cote înalte în BT Arena, iar spectatorii au privit din picioare desfășurarea evenimentelor de pe parchet. Chiar dacă Bryce Jones a reușit egalarea la 41, Gran Canaria conducea la pauză cu 45-43.

Nivelul ambelor echipe a rămas ridicat și după revenirea de la vestiare. "Studenții" au încercat să se apere cât mai bine, având în vedere că au suferit la capitolul eficiență în ofensivă. Arbitrajul a continuat să fie ținta celor prezenți în tribune, în timp ce spaniolii s-au distanțat cu 10 minute înainte de final scor 60-54.

Îngirjorarea a pus stăpânire pe cei prezenți în tribunele BT Arena, când Gran Canaria a început cel de-al patrulea sfert cu un parțial de 16-2, iar ecartul a ajuns la 20 de puncte. Timpul a continuat să se scurgă agonizant, în timp ce elevii lui Mihai Silvășan nu au reușit să găsească soluțiile potrivite. Astfel, U-BT pierde în fața deținătoarei trofeului EuroCup, scor 92-70, și suferă cel de-al doilea eșec al sezonului.

Cel mai bun marcator al echipei clujene a fost Bryce Jones (18 puncte, 7 pase decisive) urmat de Andrija Stipanovic (10 puncte, 7 recuperări) și D.J. Seeley (9 puncte). 

Comenteaza