Calificarea e în pericol. CFR Cluj, învinsă în deplasarea din Kazahstan

Calificarea e în pericol. CFR Cluj, învinsă în deplasarea din Kazahstan
| Foto: facebook.com/cfr1907

”Feroviarii” au pierdut primul meci al dublei cu Astana, din primul tur preliminar al Ligii Campionilor scor 1-0, după un gol marcat în urma unei greșeli în defensivă.

Clujenii au început bine partida din Kazahstan și au încercat să preseze încă din start. Culio a ratat prima și cea mai mare ocazie a formației din Gruia, în minutul 11, când a tras puțin pe lângă poartă, din interiorul careului. Treptat, gazdele au preluat inițiativa și s-au instalat în jumătatea “feroviarilor”. Kazahii au trecut în mai multe rânduri pe lângă gol, dar apărarea clujeană a rezistat. Finalul i-a aparținut tot trupei lui Dan Petrescu, însă scorul pauzei a fost 0-0.

Startul actului secund a fost unul echilibrat, cu un plus pentru CFR Cluj, care a încercat să dea lovitura. Păun, Camora și Omrani au fost cei mai activi clujeni, însă formația din Gruia nu a reușit să înscrie. În cele din urmă golul a venit, dar în poarta lui Arlauskis. În urma unui corner, Vincius a deviat nefericit, iar Postnikov a deschis scorul, în minutul 69. La intrarea în utimele 10 minute, Omrani a fost aproape de egalare, însă mingea deviată de el a trecut pe lângă poartă. Astfel, jocul s-a încheiat cu victoria kazahilor, scor 1-0 și Astana are prima șansă la calificare. 

Echipe de start:

Astana: Eric - Rukavina, Postnikov, Simunovic, Beysebekov - Logvinenko - Tomasov (Janga '59), Maevski, Sigurjonsson, Murtazaev (Mubele '84) - Rotariu

CFR Cluj: Arlauskis - Susic, Burcă, Vinicius, Camora - Culio, Hoban (Rondon '75), Bordeianu (Aurelio '90) - Deac, Omrani, Păun (Mailat '66)

Returul se va disputa miercurea viitoare, la Cluj-Napoca. Până atunci, "feroviarii" vor juca tot pe prorpiul teren, împotriva Politehnicii Iași. 

Comenteaza