Cadu, pus la zid după meciul cu Vaslui: “Trebuie exclus din fotbal, e incalificabil ce face!”

Cadu, pus la zid după meciul cu Vaslui: “Trebuie exclus  din fotbal, e incalificabil ce face!”
Căpitanul CFR-ului a devenit inamicul public numărul 1 după ce l-a accidentat grav pe bulgarul Milanov, de la FC Vaslui.

Ricardo Cadu l-a lovit cu gheata în plină figură pe Milanov, iar bulgarul a părăsit terenul cu ambulanţa şi fără câţiva dinţi în gură. Vasluienii au luat foc şi cer o suspendare drastică a căpitanului „ceferist". Cadu a făcut mai multe „victime" în ultimii ani, fiind recunoscut drept un fotbalist care depăşeşte de multe ori limita regulamentului.

Portughezul i-a dat o gheată în plină figură lui Milanov, în minutul 41 al partidei şi a primit imediat cartonaşul roşu. Bulgarul a fost scos cu ambulanţa de pe teren, şi-a pierdut doi dinţi, alţi trei sunt aproape căzuţi şi va avea nevoie de o pauză lungă de recuperare. Imediat după meci, vasluienii au luat foc, iar antrenorul Viorel Hizo cere o suspendare drastică în cazul lui Cadu. „Este de neacceptat ce face acest Cadu pe terenul de joc, în fotbalul românesc. Asta nu e duritate, e violenţă, iar Cadu ar trebui exclus din fotbal. Să fie aspru sancţionat, nu este posibil să faci aşa ceva. Şi a făcut-o intenţionat, nu ar trebui să mai fie lăsat pe terenul de fotbal. Nu e prima ieşire de genul acesta", a răbufnit „Dulăul" după meci.

Paszkany şi-a apărat în schimb jucătorul şi a găsit circumstanţe care să justifice incidentul. „Nu şi-a dat seama că Milanov intră cu capul, Cadu n-a vrut să-l lovească. Faza a mers foarte repede, e vorba aici o fracţiune de secundă", a intervenit finaţatorul formaţiei clujene.
Fostul şef al arbitrilor, Ion Crăciunescu, demontează, însă , spusele patronului din Gruia. „Reluările sunt foarte clare şi sugestive, iar Cadu nu are nici o scuză. Nu există să nu-l fi văzut pe Milanov, era clar că urma să se producă un impact, iar Cadu nu a avut nici o reacţie să atenueze impactul, se vede foarte clar. Eu nu am văzut în viaţa mea aşa ceva, putea să-l omoare pe Milanov. Nici la judeţ nu se intră aşa, este incalificabil. Cadu nu are nici o scuză, absolut niciuna", a declarat Crăciunescu pentru ZIUA de CLUJ. Milanov a plecat de ieri la o clinică în Sofia, unde se va trata după lovitura în plină figură încasată. El va absenta cel puţin două luni de la antrenamente.

Niculescu, ultima „victimă"

Până la incidentul de la Vaslui, Cadu şi-a mai lovit adversarii din Liga I, Sînmărtean, Viglianti, Burudjan, Cesinha sau Herea făcând cunoştinţă cu duritatea portughezului. Un alt episod dramatic s-a consumat în Gruia, în timpul derby-ului CFR- "U" Cluj din urmă cu două sezoane, când Claudiu Niculescu, lovit cu piciorul în plex de Cadu, a avut nevoie de minute bune de îngrijiri medicale, fiind scos de pe teren pe targă şi cu masca de oxigen pe faţă. Arbitrul Ovidiu Haţegan nu a dictat nimic.

 

Etichete
Comenteaza