Burleanu: ''Voi avea o discuţie cu reprezentanţii clubului CFR, nu-mi mai doresc asemenea incidente''

Burleanu: ''Voi avea o discuţie cu reprezentanţii clubului CFR, nu-mi mai doresc asemenea incidente''

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat că în perioada următoare va avea o discuţie cu reprezentanţii clubului CFR Cluj pentru că pe viitor nu îşi mai doreşte incidente precum cel de săptămâna trecută când tehnicianul Marius Şumudică nu a fost lăsat să intre la antrenament, iar ulterior i s-a reziliat contractul.

"Nu am alte informaţii în afara celor difuzate de mass-media, aşa că îmi doresc după ce se va încheia această fereastră dedicată echipelor naţionale să am o discuţie cu reprezentanţii clubului CFR Cluj. Pe viitor îmi doresc să nu mai avem asemenea incidente. De aceea i-aş încuraja şi le-aş recomanda cluburilor şi antrenorilor să fie mult mai atenţi atunci când se ajunge la rezilierea unui contract. Pentru că rezilierea unui contract face parte din viaţa şi activitatea noastră. De fiecare dată când apare un incident în cadrul unui club imaginea acelui club are de suferit... dar are de suferit şi imaginea fotbalului în general", a afirmat Burleanu la finalul şedinţei Comitetului Executiv al FRF.

Referitor la situaţia antrenorilor Marius Croitoru (FC Botoşani), Mihai Iosif (FC Rapid), Ilie Poenaru (Academica Clinceni) şi Andrei Prepeliţă (FC Argeş), care nu deţin licenţa Pro şi nu pot acorda indicaţii de pe marginea terenului în timpul meciurilor, preşedintele FRF a explicat că în acest caz regulamentele nu s-au schimbat.

"Nu ar trebui să amestecăm în această discuţie cazul Rădoi sau Mutu, pentru că regulamentul UEFA prevedea la momentul respectiv că atât timp cât eşti înscris la cursurile licenţei Pro îţi poţi exercita rolul de selecţioner la nivel de prima reprezentativă sau U21. Vreau să fac o clarificare, avem o convenţie UEFA care stabileşte că la cel mai înalt nivel competiţional profesionist dintr-o ţară ai nevoie de cea mai înaltă certificare de antrenor, în speţă licenţa Pro. Nici regulamentele federaţiei şi nici cele internaţionale nu s-au schimbat în toată această perioadă. Singura modificare efectuată în această vară cu sprijinul tuturor reprezentanţilor Comitetului Executiv a fost aceea ca Şcoala Federală de Antrenori sau delegatul de joc să poată să facă o sesizare în cazul în care regulamentul nu este respectat. Iar regulamentul prevede în momentul de faţă că indicaţii în timpul jocului pot fi date de directorul tehnic, de antrenorul principal şi de antrenorul secund. Deci aceasta este situaţia. În momentul de faţă avem câteva cazuri sesizate de Şcoala Federală de Antrenori, toate în Liga I", a precizat el.

Întrebat ce soluţii au tehnicienii fără licenţă şi ce le recomandă, Burleanu a răspuns: "Le recomand să ia legătura cu directorul Şcolii Federale de Antrenori şi să demareze cât mai repede posibil înscrierea la aceste programe de pregătire. Pentru că aceste programe sunt pentru ei. Acum un an de zile cred, Federaţia Română de Fotbal era criticată că nu intervine pe acest subiect, iar acum s-au inversat lucrurile. Federaţia şi Şcoala Federală de Antrenori e criticată tocmai pentru că intervine".

Comenteaza