Becali, acuzații dure la adresa CFR: "Istvan Kovacs are apartament cumpărat de la firma lui Mureșan" / Cine este "omul fantomă" de la clubul clujean

Becali, acuzații dure la adresa CFR: "Istvan Kovacs are apartament cumpărat de la firma lui Mureșan" / Cine este "omul fantomă" de la clubul clujean
| Foto: servuscluj.ro

Gigi Becali l-a acuzat pe Răzvan Zamfir că este omul din umbră care asigură o relația bună între CFR și Comisia Centrală a Arbitrilor. În colimator a intrat și "centralul" Istvan Kovacs, despre care patronul FCSB a spus că locuiește la Cluj într-un apartament cumpărat de la firma fostului președinte al "feroviarilor", Iuliu Mureșan.

Patronul FCSB, Gigi Becali, a criticat prestația brigăzii de arbitri la meciul pierdut de vicecampioană, luni, pe terenul lui UTA Arad, scor 1-2. Milionarul crede că relația de prietenie dintre Răzvan Zamfir, directorul sportiv al CFR-ului, și Istvan Kovacs ar fi influențat deciziile VAR ale fratelui lui Kovacs, Szabolcs, la UTA – FCSB.

Imediat după meciul de la Arad, Gigi Becali a intrat în direct la Digisport și l-a atacat pe Szabolcs Kovacs, arbitrul VAR care ar fi influențat prin sugestiile lui meciul dintre FCSB și UTA. Latifundiarul din Pipera s-a luat și de Istvan Kovacs, fratele lui Szabolcs, despre care a afirmat că ar susține CFR Cluj și, prin urmare, ar căuta să o dezavantajeze pe FCSB, relatează GSP.

Omul de afaceri vine și cu o conspirație: Istvan Kovacs ar deține un apartament în Cluj-Napoca, cumpărat prin intermediul unei firme a lui Iuliu Mureșan, fostul președinte de la CFR Cluj: 

„Eu mă lupt cu CFR! Ei stau la Cluj. Istvan are apartament cumpărat de la firma lui Mureșan! Trebuie văzută integritatea la nivel de FRF! Ăla e oltean, ăla e ungur de la Cluj! Mă bat și cu oltenii din Oltenia, și cu ungurii de la Cluj! Urmează încă un transfer: o sa facă un nepot al lui Kovacs arbitru! Să îmi facă mie zilele negre”, a spus inițial Becali.

Gigi Becali acuză: „Răzvan Zamfir e omul fantomă de la CFR Cluj”

Întrebat dacă deciziile luate de arbitrii la meciul cu UTA Arad ar fi venit ca o consecință a declarațiilor dure date de Becali despre Burleanu, patronul FCSB a răspuns: 

„Nu e o răzbunare a lui Burleanu. Eu mă iau de el că mai face câte vreo prostie și nu e respectuos. El trebuie să facă ce vrem noi, că noi conducem fotbalul! El nu vrea scandal, vrea pace și liniște. Aici e vorba de Zamfir. El e la Cluj, la CFR, e omul fantomă. A venit acum 15 ani, jucam cu Brașovul și a zis că dau 120.000 dolari și iau 3 jucători de la Brașov. I-am zis să plece, că eu nu sunt hoț!”.

Omul despre care vorbește Becali, Răzvan Zamfir, este un om extrem de important și influent la CFR și un impresar de jucători care i-ar fi propus milionarului să facă un blat în anul 2005, la un meci în deplasare cu FC Brașov, 1-0 pentru FCSB, scriu jurnaliștii de la GSP. Unicul gol al acelei partide a fost marcat de Dorinel Munteanu.

Atunci, dacă Becali ar fi dat suma de 120.000 de dolari, s-ar fi ales cu 3 jucători impresariați de Zamfir: Romeo Surdu, Laszlo Balint şi Casian Miclăus. Cei trei au evoluat titulari în acea partidă şi, după meciul cu FCSB, toţi trei au ajuns la CFR Cluj. 

Tranzacţia a eşuat din motivul că Becali ştia că mai există o echipă interesată ca Braşovul să piardă meciul cu FCSB: Rapid. Rapidul se afla pe locul 3 la acea vreme şi rata prezenţa în Cupa UEFA dacă Dinamo lua titlul. Iar Becali susține că Zamfir este omul din umbră care ar face legătura între CCA și clubul CFR Cluj, potrivit sursei citate.

Comenteaza