Bayern – Real Madrid, episodul 25, în semifinalele UEFA Champions League

Bayern – Real Madrid, episodul 25, în semifinalele UEFA Champions League
| Foto: foto facebook.com/ChampionsLeague

Confruntarea de azi reprezintă duelul european cu cele mai multe întâlniri.

După ce Liverpool a câștigat categoric în fața Romei, scor 5-2 și a luat o opțiune serioasă la calificare, lumea fotbalului se pregătește pentru un alt șoc, înfruntarea dintre bavarezi și iberici. Cele două echipe s-au întâlnit de 24 de ori în competițiile europene, iar statistica este una extrem de echilibrată. Ambele au câte 11 victorii, în timp de două meciuri s-au terminat la egalitate. Echipa germană are 36 de goluri marcate, iar madrilenii 37.

Bayern și-a acontat deja titlul cu numărul 28 în Germania, iar bavarezii țintesc spre un nou trofeu european. Forța nemților vine de la jucători precum Lewandowski, Muller sau Ribery, dar și din experiența lui Jupp Heynckes, revenit pentru a aduce un nou trofeu al Ligii Campionilor la Munchen. În weekend, jucătorii lui Bayern s-au distrat cu Hannover și au învins 3-0.

În ultimele 10 partide, bavarezii au câștigat 8, au reușit o remiză și au pierdut o singură dată. Totuși, germanii au primit o veste proastă în această săptămână. Chilianul Arturo Vidal s-a accidentat și va rata tot sezonul. De asemenea, pe lista indisponibililor se mai află Neuer, Coman și Tolisso.

Jupp Heynckes s-a declarat un fan al lui Zidane, înaintea meciului direct. “Unii antrenori nu ajung în asemenea faze ale competiției niciodată. Sunt un om modest, abordez aceste meciuri fără emoții. Totuși, ele apar pe parcursul jocului. Va fi un spectacol pentru toți fanii fotbalului. Am întâlnit câțiva antrenori fantastici, de-a lungul carierei, ca Johan Cruyff sau Marcelo Lippi. Sunt un admirator al lui Zinedine Zidane. Îmi place modul cum joacă Realul sub comanda sa”, a spus antrenorul lui Bayern.

După o stagiune dezamăgitoare în La Liga, Real Madrid speră la singurul trofeu care îi mai poate salva sezonul. Echipa lui Zidane e o specialistă a Ligii Campionilor și a câștigat ultimele două ediții. Cu o echipă extrem de experimentată și cu sclipiri ale oamenilor de la mijloc, dar si ale lui Isco sau Ronaldo, Real are argumente pentru a reuși tripla. În urmă cu o săptămână, madrilenii au reușit doar o remiză, 1-1, pe teren propriu, împotriva celor de la Athletic Bilbao.

În ultimele 10 meciuri, ibericii au câștigat șapte, au două egaluri și o singură îngrângere, cea cu Juventus, care a provocat un scandal în fotbalul mondial. Singurul absent din lotul Realului este fundașul polivalent Nacho.  

Zidane a vorbit, la rândul său, despre rescpectul pe care îl are față de oponentul său. “Respect enorm ceea ce a făcut Jupp Heynckes atât la Bayern, cât și la Real Madrid. Vom avea nevoie de o performanță foarte bună împotriva lor. Bayern e un club uriaș, cu un spirit de echipă extraordinar. Nu cred că ei sunt favoriți. Totuși, nu am niciun dubiu că vom fi la 150%, din punct de vedere mental” a declarat tehnicianul Realului.

Echipe probabile:

Bayern: Ulreich – Kimmich, Hummels, Boateng, Alaba – Martinez, Thiago – James Rodriguez, Muller, Ribery – Lewandowski

Real Madrid: Navas – Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo – Kroos, Casemiro, Modric – Isco, Benzema, Ronaldo.

Partida va fi transmisă de Pro Tv și Telekom Sport 1, de la 21:45.

Comenteaza