Baschetbaliștii de la U-BT au plecat spre Grecia. Amicale de top pentru "studenți"

Baschetbaliștii de la U-BT au plecat spre Grecia. Amicale de top pentru "studenți"
| Foto: u-bt.basketball

Jucătorii campioanei României vor întâlni două dintre cele mai puternice echipe elene, Panathinaikos și AEK Atena.

"U-Banca Transilvania a plecat joi dimineața din Belgrad spre Atena, acolo unde se va desfășura Memorialul „Nikos Fassouras”, între 8-9 septembrie 2023.

Acest turneu este organizat de către fosta noastră adversară din Basketball Champions League, Peristeri BC, în memoria baschetbalistului Nikos Fassouras. Turneul se află la cea de-a patra ediție, iar pe lângă Peristeri, participantele vor fi Panathinaikos Atena și AEK Atena.

De departe, Panathinaikos este cea mai importantă echipă pe care o vom întâlni. Trupa verzilor este de 39 de ori campioană a Greciei, la care se adaugă 20 de Cupe și o SuperCupă. De asemenea, Panathinaikos a cucerit de 6 ori trofeul Euroligii și este o prezență permanentă pe cea mai importantă scenă a baschetului european.

Amicalul de sâmbătă nu va fi primul pe care U-Banca Transilvania îl va disputa în compania celor de la Panathinaikos. Ne aducem aminte de League of the 4th, turneul organizat la BTarena de către U-Banca Transilvania și Sports Festival, în toamna lui 2018. Atunci, Panathinaikos ne-a învins la mare luptă cu scorul de 79-72.

Panathinaikos se află în reconstrucție, aducându-l ca antrenor pe turcul Ergin Ataman. Ca achiziții importante, îi amintim pe Juancho Hernangomez, Kostas Antetokounmpo, Dinos Mitoglou sau Kostas Sloukas. Inițial, la memorial a fost invitată în locul celor de la Panathinaikos echipa Lavrio B.C.

Totodată, U-Banca Transilvania își va măsura forțele cu AEK Atena, grupare angrenată în Basketball Champions League. În palmaresul celor de la AEK se regăsesc 8 titluri în Grecia, alături de 5 Cupe, precum și un trofeu Basketball Champions League", a transmis campioana României.

Programul U-BT Cluj-Napoca în Grecia:

Vineri, 8 septembrie 2023

20:15 vs AEK Atena

Sâmbătă, 9 septembrie 2023

20:15 vs Panathinaikos Atena

Baschetbaliștii lui Mihai Silvășan vor reveni în țară în cursul zilei de duminică, 10 septembrie.

Comenteaza