Barbora Krejcikova, principala favorită la Transylvania Open 2022. Multipla campioană de Grand Slam țintește titlul de la Cluj

Barbora Krejcikova, principala favorită la Transylvania Open 2022. Multipla campioană de Grand Slam țintește titlul de la Cluj
| Foto: facebook.com/WTATallinnOpen

Jucătoarea din Cehia este clasată pe locul 23 mondial și este favorita numărul 1 la turneul WTA 250 de la Cluj-Napoca.

În scurta sa istorie, Transylvania Open s-a dovedit un punct de atracție pentru jucătoare de clasă, câștigătoare de titluri de Grand Slam sau ajunse până pe primele locuri din lume. După Simona Halep, Emma Raducanu (care vine și anul acesta) sau Anett Kontaveit la ediția inaugurală, anul acesta o cunoaștem și o primim la Cluj pe Barbora Krejcikova.

Cum a fost sezonul 2022 pentru Barbora Krejcikova

Spre deosebire de 2021 – când a câștigat primul ei Grand Slam la simplu, la Roland-Garros – sezonul 2022 a adus pentru Krejcikova o serie de accidentări, care au forțat-o să ia o pauză îndelungată, ea lipsind timp de cinci luni. Spre finalul sezonului, lucrurile au început să se stabilizeze pentru cehoaică.

Întâi a reușit Grand Slam-ul la dublu, alături de Katerina Siniakova, prin câștigarea turneului de la US Open. Apoi a câștigat primul ei trofeu al sezonului la Tallin (WTA 250), acesta fiind și primul ei titlu după o pauză de mai bine de un an.

A fost un succes important, obținut după cinci victorii la jucătoare de calitate: Ajla Tomljanovic, Marta Kostyuk, Beatriz Hadad Maia, Belinda Bencic și Anett Kontaveit. Aceasta din urmă, campioana Transylvania Open 2021, și-a văzut astfel oprită o serie de 24 de victorii consecutive în indoor.

Așadar, Krejcikova vine la Cluj nu doar motivată și în căutare de puncte, ci și într-o formă excelentă.

Stil de joc

Tenisul Barborei Krejcikova e o combinație de creativitate și eficiență. E un stil de joc atipic și unic în circuitul feminin prin lejeritatea cu care lovește, vine la fileu, folosește efecte și caută să închidă punctele – de fiecare dată diferit.

Tenisul ei e vintage, dar bine adaptat acestor vremuri: poate să facă serviciu-voleu, dar e capabilă să închidă și din câteva mișcări punctul; îi place să construiască și jonglează cu efectele, dar poate câștiga un meci exclusiv prin defensivă.

Ce e, poate, cel mai captivant la tenisul ei e imprevizibilul: niciodată nu știi ce urmează să facă pe terenul de tenis și ce soluție poate găsi pentru a câștiga un punct.

Big picture

Krejcikova a intrat în tenisul profesionist ca o foarte bună jucătoare de dublu. Ulterior, a transferat succesul ei din proba de dublu și către simplu, acolo unde, într-un timp relativ scurt, a devenit una dintre cele mai relevante jucătoare ale lumii, ajungând până pe locul 2 în clasamentul WTA și câștigând primul ei Grand Slam la simplu, la Roland-Garros 2021.

După acel triumf de la Paris, Krejcikova a devenit una dintre cele mai constante jucătoare ale circuitului feminin, ajungând turneu după turneu până spre fazele superioare. Acest succes a fost înfrânat chiar la începutul sezonului 2022, când o accidentare a forțat-o să stea departe de teren cinci luni. Dar acum e din nou într-o formă bună, câștigă meciuri, câștigă turnee și pare pregătită să se reîntoarcă la cel mai înalt nivel.

Pentru toți cei prezenți la Transylvania Open va fi o ocazie excelentă de a vedea la lucru o campioană de Grand Slam – câștigătoare a șapte turnee de Mare Slam (șase la dublu și unul la simplu) -, dar mai important, o jucătoare capabilă de orice pe terenul de tenis.

Comenteaza