Avertismentul lui Costel Enache înaintea meciului cu Slatina: “Suntem condamnați la victorie, acesta ne e destinul”

Avertismentul lui Costel Enache înaintea meciului cu Slatina: “Suntem condamnați la victorie, acesta ne e destinul”
| Foto: FC Universitatea Cluj

Antrenorul Universității Cluj își dorește ca elevii săi să intre concentrați pe teren în fața unui adversar considerat net inferior și aflat în “zona roșie” a clasamentului.

După cele două victorii mari de la începutul anului, “Șepcile roșii” revin acasă pentru un duel ce se anunță facil la prima vedere. “Studenții” vor întâlni CSM Slatina, ocupanta locului al 18-lea în clasament, formație ce a strâns daor 13 puncte în actuala stagiune. Totuși, Costel Enache încearcă să își motiveze elevii și își dorește ca jucătorii săi să fie concentrați înaintea partidei.

“Am simțit bine echipa săptămâna asta, cu încredere, cu tonus. Cred că suntem destul de conștienți cu toții că jocul e unul destul de important. Sper să nu cădem într-o pantă de naivitate și să tratăm jocul ușor pentru că am greși flagrant. Cred că suntem concentrați, responsabili și menținem ritmul de până acum.

Suntem condamnați la victorie, acesta ne e destinul. Trebuie să luptăm pentru cele trei puncte cu oricine, nu mai putem face compromisuri, sub nicio formă. Nu mai avem niciun fel de problemă de lot. Suntem toți apți și e bine că e așa, vin meciuri unul după altul, terenurile sunt destul de grele, e nevoie de fiecare din băieți.

Slatina e o echipă organizată, o echipă disciplinată, care poate fi foarte periculoasă pe atacuri directe și pe contraatacuri. E o formație care a marcat patru din nouă goluri din faze fixe. Au și ceva individualități, Doman, Rogoveanu. Au argumente pentru care să se lupte. Pericolul cel mai mare ar fi ca noi să nu fim la un nivel de concentrare foarte bun”, a spus tehnicianul.

Enache a vorbit și despre succesul obținut de echipa sa la Târgu Jiu. “Pentru noi vedeta este echipa. Am jucat cu echipa de pe locul al doilea din campionat, echipă care a avut rezultate bune, un joc foarte consistent. Am ținut piept presiunii, au jucat riscant și ei. Contraatacurile pe care le-am avut dacă se transformau în goluri vorbeam de un alt scor. Nu suntem Chelsea să facem 3-0 cu toți și nimeni să nu ajungă la poarta noastră. Avem adversari pe măsura noastră”, a explicat antrenorul.

Tehnicianul a discutat și despre procesul cu Farul. ”Se caută căi corecte, așa îmi place să cred. De asta probabil se și lungește procesul. Lumea așteaptă argumente din ambele părți și noi sperăm ca lucrurile să fie tratate doar pe plan sportiv. Eu sunt un om de sport și îmi place competiția”, a declarat Enache.

Partida dintre Universitatea Cluj și CSM Slatina e programată mâine, de la 17:30, pe Cluj Arena.

Comenteaza