Avancronicile zilei a șasea de la Campionatul Mondial

Avancronicile zilei a șasea de la Campionatul Mondial
| Foto: foto facebook.com/fifaworldcup

Prima etapă din faza grupelor se încheie cu două meciuri de foc. Totodată, Rusia își continuă parcursul în Grupa A.

Jocul care va da startul unei zile spectaculoase este partida din Grupa H, dintre Columbia și Japonia. Duelul va avea loc la Saransk, pe Mordovia Arena. Cele două naționale vor debuta la acest Mondial cu un joc care s-a disputat și la precedentul turneu final.

În 2014, în Brazilia, columbienii s-au impus cu 4-1 și au păstrat seria de invincibilitate a sud-americanilor împotriva asiaticilor. În 17 partide de Cupă Mondială, nicio echipă de pe continentul asiatic nu s-a impus în fața formațiilor din America Latină. Mai mult, cea mai bună performanță a japonezilor împotriva Columbiei este o remiză albă, în 2007.

Echipe probabile:

Columbia: Ospina – Arias, D. Sanchez, Mina, Mojica – Lerma, C. Sanchez – Cuadrado, James Rodriguez, Quintero – Falcao

Japonia: Kawashima – Sakai, Makino, Ueda, Nagatomo – Hasebe, Yamaguchi – Honda, Shibasaki, Haraguchi – Osako

Partida va avea loc de la ora 15 și va fi transmisă de TVR.

Al doilea meci al zilei se va disputa tot în Grupa H și la va pune față în față pe Polonia și Senegal. Cele două formații vin după absențe îndelungate de la Cupa Mondială și speră să facă o figură cât mai frumoasă la debutul în Rusia. Africanii nu au mai participat la Mondial din 2002, când au uimit lumea fotbalului ajungând până în sferturile de finală. Pe de altă parte, polonezii nu au mai jucat la un Mondial din 2006, din Germania.

Ambele formații se bazează pe un grup bun de jucători și pe un superstar. În cazul europenilor este vorba despre Robert Lewandowski. Atacantul lui Bayern trece printr-o formă bună la echipa națională și a înscris cel puțin o dată în 13 din ultimele 15 partide. De cealaltă parte, senegalezii se bazează pe Sadio Mane. Extrema de la Liverpool vine după un sezon bun în care a înscris 20 de goluri, unul dintre acestea chiar în finala Ligii Campionilor.

Echipe probabile:

Polonia: Szczesny – Piszczek, Glik, Pazdan, Bereszynski – Krychowiak, Maczynski – Blaszczykowski, Zielinski, Grosicki – Lewandowski

Senegal: Diallo – Mbodji, Koulibaly, Sane – Sabaly, Gueye, N' Diaye, Wague – Mane – Sow, Diouf

Duelul se va disputa de la ora 18 și va fi televizat de TVR.

Meciul care va încheia seara de mondial este cel dintre țara gazdă, Rusia, și Egipt. După ce rușii au început spectaculos cu un 5-0, experții îi vă favoriți pentru calificarea în optimi alături de Uruguay. Totuși, africanii pot produce surpriza, mai ales că starul lor și al lui Liverpool, Mohamed Salah, a fost recuperat și este așteptat să evolueze împotriva gazdelor.

Echipe probabile:

Rusia: Akinfeev – Smolnikov, Ignashevich, F. Kudryashov – Fernandes, Golovin, Zobnin, Gazinskiy, Zhirkov – Smolov, Cheryshev

Egipt: El Hadary – Fathy, Gabr, Hegazy, Shafi – Elneny, Hamed – Salah, Said, Trezeguet – Mohsen

Partida se va disputa de la ora 21 și va fi transmisă de TVR.

Comenteaza