Autorităţile din România nu au găsit o soluţie pentru Transylvania Open. Iubitorii de tenis: Poate anul viitor ar trebui organizat în Ungaria

Autorităţile din România nu au găsit o soluţie pentru Transylvania Open. Iubitorii de tenis: Poate anul viitor ar trebui organizat în Ungaria
| Foto: Transylvania Open - Facebook

Organizatorii Transylvania Open de la Cluj-Napoca au sperat până în ultima clipă că vor îndupleca autorităţile să găsească o variantă pentru a desfăşura competiţia cu public în sală la BT Arena. 

"Știm că va întrebați ce se întâmplă cu accesul la meciuri sau cu biletele. Din păcate, vom juca fără spectatori la acest turneu. Am sperat să putem debloca situația, am făcut demersuri pentru corectarea ei. Am acționat din primul moment, pentru a încerca să vă aducem în sală, alături de noi. Și dacă am fi reușit să mai fim împreună o singură zi, ar fi fost o mare realizare. Vă mărturisim că ne dorim să avem un turneu impecabil!

Transylvania Open este cel mai mare turneu WTA250 care are loc în România, de aceea este foarte important să îl lăsăm să crească și să devină unul de tradiție. Pentru noi asta se traduce în a reuși să generăm o experiență fără cusur pentru jucătoare, antrenori și staff WTA. Acum toate eforturile noastre se concentrează în această direcție.

Avem nevoie de puțin timp, să ducem la bun sfârșit evenimentul, în condițiile unei situații care ne dezavantajează complet. Între timp pregătim soluțiile cu care să venim în fața voastră. Vă cerem doar un răgaz scurt, până la finalul turneului. Mulțumim pentru susținere", a anunţat Transylvania Open Team pe pagina oficială de Facebook. 

Iubitorii de tenis şi-au exprimat nedumerirea cu privire la deciziile aberante ale autorităţilor care au oprit accesul publicului în sala polivalentă din Cluj-Napoca: "Situatiile speciale impun masuri speciale - asta e clar pentru toţi. Iar regulile trebuie respectate de toti. Dar... ceea ce nu înteleg este de ce nu poţi fi spectator la competiţii sportive (1/3 din capacitate, certificat verde, distantare fizica, mască etc.) - acestea desfăsurându-se prin specificul lor în aer liber sau in spaţii largi (săli polivalente) -, dar poţi merge la cinema şi la teatru sau în săli de fitness (în aceleaşi condiţii, enumerate mai sus, dar în spatii ÎNCHISE şi MULT mai mici)?".

Cei vaccinaţi se simt pedepsiţi de către autorităţi pentru lipsa de responsabilitate a altora şi spun că efortul depus de organizatori pentru a pune pe picioare un asemenea eveniment sportiv ar putea fi apreciat anul viitor mai mult de către autorităţile ţara vecină, Ungaria.

"Aceşti politicieni vin acum să ne explice cum din cauza faptului că populaţia nu s-a vaccinat trebuie impuse restricţii, restricţii care se impun şi celor vaccinaţi prin această hotărâre injustă şi abuzivă de a nu putea participa la activităţi sportive. Tot respectul pentru domnul Patrik Ciorcilă pentru că a reuşit alături de echipa lui să aducă în România un asemenea turneu, dar poate anul viitor ar trebui să îl organizeze în Ungaria pentru că acolo ar avea mai mult sprijin din partea autorităţilor", a comentat un iubitor de tenis postarea Transylvania Open Team. 

Pe de altă parte, autorităţile din România permit accesul la slujbe religioase şi procesiuni atât a celor vaccinaţi, cât şi a celor nevaccinaţi, fără certificat verde, în spaţii închise, unde preoţii pot ţine slujbele fără mască. Recent s-a stabilit ca distanţarea să fie de 2 metri între participanţi. 

Vedete precum Emma Răducanu şi Simona Halep nu vor avea parte de aplauzele publicului la Transylvania Open. Halep a declarat că la Cluj-Napoca se simte ca acasă şi că e mare păcat că nu vor fi prezenţi şi spectatori în sală. 

Comenteaza