Au uitat de Steaua: “Meciul cu Petrolul e capital!”

Au uitat de Steaua: “Meciul cu Petrolul e capital!”
Universitatea a trecut peste înfrângerea cu echipa bucureşteană , iar Ionuţ Badea le transmite “studenţilor” să nu facă vreun pas greşit în weekend.

Fără suporteri, partida cu Petrolul Ploieşti, de sâmbătă, se anunţă infinit mai dificilă, anunţă Ionuţ Badea, antrenorul Universităţii Cluj. Tocmai de aceea, tehnicianul echipei clujene a pus jocul împotriva "lupilor galbeni" în categoria celor vitale pentru viitorul imediat al formaţiei.

"Şepcile roşii" au trecut peste începutul de sezon, având cel mai dificil program dintre echipele Ligii I. Clujenii au trebuit să joace cu Rapid şi cu Steaua, în două etape consecutive şi au ieşit din cele două partide cu o victorie, respectiv o înfrângere la limită. Programul propune acum o serie de jocuri cu adversari mai slab cotaţi. Practic, până în etapa a X-a, clujenii vor întâlni, cu excepţia numită Gaz Metan Mediaş, doar echipe clasate sub ei în sezonul trecut, inclusiv trei dintre cele patru nou-promovate. Antrenorul Ionuţ Badea încearcă să-şi ţină elevii concentraţi, în condiţiile în care sâmbătă, la Mediaş, vine Petrolul Ploieşti, o formaţie revenită după ani buni în Liga I, dar care a început bine noul sezon. Dat fiind faptul că stadionul va fi interzis pentru fani, ca urmare a incidentelor din jocul cu Rapid, când o petardă aruncată din tribună a ajuns pe teren, Badea vede jocul contra "lupilor galbeni" drept unul capital. "Pentru perioada în care ne aflăm şi pentru viitorul imediat al echipei, meciul cu Petrolul e capital. Vreau ca jucătorii să rămână foarte concentraţi şi să conştientizeze importanţa acestui joc. Vom evolua fără să avem fanii în spate, iar asta va conta mult, e o situaţie specială", a spus Ionuţ Badea.

Acesta a explicat, pentru ZIUA de CLUJ, decizia surprinzătoare de a-l lăsa pe Adrian Cristea rezervă în jocul cu Steaua Bucureşti (1-2) din etapa trecută. "Am mizat pe Tony fiindcă acolo, în banda lor dreaptă, aveam un avantaj clar în duelul cu Martinovic. Tony a reuşit să destabilizeze complet defensiva lor prin viteză şi prin uşurinţa cu care şi-a scos adversarii din joc. Din păcate, ne-am stins după începutul bun. Am avut posesia tot meciul, dar a fost o dominare sterilă, dacă vreţi", a spus Badea. Nigerianul Tony Nwakaeme putea deschide scorul în primele cinci minute de joc, când a avut nu mai puţin de trei situaţii clare. Prima dată a respins Tătăruşanu, apoi a trimis pe lângă bară, cu o lovitură de cap, pentru ca la cea mai importantă fază, să lovească transversala cu un şut irezistibil, de la 25 de metri.

Pentru jocul cu Petrolul, de sâmbătă, Badea nu se va putea baza, din nou, pe Gabriel Machado. Deşi a revenit la antrenamente, efectuând alergări uşoare alături de colegi, brazilianul nu este apt de joc în urma accidentării suferite în prima etapă. El s-a ales cu un hematom intramuscular după o lovitură primită într-un duel cu Nicolae Dică. "Nu vrem să riscăm. Mai mult ca sigur, el nu va juca cu Petrolul. Sperăm ca în partida cu Astra să-l avem la dispoziţie", a spus Badea.

 

 

Comenteaza