Au început pregătirile pentru Europenele de Gimnastică de la Cluj. Aparate de 700.000 euro

Au început pregătirile pentru Europenele de Gimnastică de la Cluj. Aparate de 700.000 euro
Aparatele pentru Europenele de Gimnastică au ajuns la Cluj-Napoca. Au fost aduse din Olanda cu 14 TIR-uri şi au costat 700.000 de euro.

Mircea Apolzan, secretarul general al FRG şi managerul Campionatelor Europene de gimnastică, se află la Cluj-Napoca de patru zile şi se ocupă de tot ce înseamnă pregătirea Sălii Polivalente pentru competiţia care va debuta în 19 aprilie, dar şi primirea delegaţiilor, a oficialilor UEG şi tot ce presupune organizarea evenimentului la standardele cerute. Marţi seară au început să sosească TIR-urile cu aparate din Olanda, iar miercuri a început operaţiunea de montare a acestora.

- Ce înseamnă în plan financiar această operaţiune?

Aparatele au fost comandate de noi, au costat 700.000 de euro, suma fiind achitată de MTS, iar ce trebuie subliniat este faptul că toate aceste aparate vor rămâne apoi în ţară, urmând să fie distribuite cluburilor performante şi loturilor naţionale. Toată operaţiunea de sosire, pregătire şi montare a aparatelor este foarte dificilă, complexă, dar totul merge bine în prezent.

- Aceste Campionate Europene trebuiau organizate la Bucureşti, dar au fost mutate la Cluj-Napoca din cauza infrastructurii deficitare din Capitală. Cum se prezintă Sala Polivalentă din Cluj?

Citeşte interviul integral AICI. 

România va fi reprezentată la această ediţie a CE individuale de Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Olivia Cîmpian şi Ioana Crişan, respectiv de Marian Drăgulescu, Cristian Băţagă, Andrei Ursache, Robert Ghiuzan, Laurenţiu Nistor şi Vlad Cotuna. Obiectivul este de câştigare a 2-3 medalii.

La competiţia de la Cluj-Napoca vor participa 274 de gimnaşti din 37 de ţări (168 gimnaşti şi 106 gimnaste), alături de aproape 450 de antrenori, medici, arbitri, oficiali.

 

Comenteaza