Arlauskis: Stilul patronului Varga de la CFR Cluj, pe modelul Becali de la FCSB

Arlauskis: Stilul patronului Varga de la CFR Cluj, pe modelul Becali de la FCSB

Fostul portar de la CFR Cluj, Giedrius Arlauskis, a povestit cum a fost demis antrenorul pe vremea când el apăra poarta feroviarilor, în urma unui telefon pe care patronul Nelu Varga l-ar fi dat în pauza unui meci.

Giedrius Arlauskis, portarul lituanian în vârstă de 36 de ani, a dezvăluit un episod de pe vremea când juca la CFR Cluj, episod în care vorbeşte despre cât de asămănător este stilul patronului Nelu Varga cu cel al lui Gigi Becali.

În vara anului 2018, CFR Cluj a fost eliminată din preliminariile Ligii Campionilor de către Malmo, iar antrenorul de la acea vreme, Edi Iordănescu, a fost demis. Acela ar fi fost momentul când, Nelu Varga, patronul clubului CFR Cluj, a arătat că nu este cu mult diferit de Gigi Becali, omologul său de la FCSB.

La pauza acelui meci, patronul Nelu Varga l-ar fi sunat pe team managerul echipei și i-a cerut să îi transmită antrenorului să îl scoată de pe teren pe portarul Giedrius Arlauskis. Edi Iordănescu s-a opus schimbării și, în consecință, a fost demis.

Arlauskis a vorbit recent despre acel episod despre care nu a știut încă de la început şi despre care spune că Neluţu Varga l-a negat în faţa lui. "Am aflat destul de târziu, atunci după meciul ăla, a plecat Edi, a plecat Marian Copilu, a fost nebunie totală la club. (...)

Am avut ocazia să-l întreb pe Neluțu. De ce ai făcut asta? Nu tati, nu am făcut, nu, niciodată. Nu a recunoscut niciodată. El știe asta că l-a sunat pe Pană și i-a zis să mă scoată. Mie în față nu mi-a recunoscut niciodată", a mărturisit Arlauskis, potrivit Fanatik

După întâmplarea respectivă, Damjan Djokovic a dezvăluit cum au stat lucrurile la acea partidă dintre CFR Cluj și Malmo. „În prima repriză din meciul cu Malmo am primit gol. Patronul l-a sunat pe team manager și i-a spus că portarul trebuie schimbat. Iordănescu a refuzat. Atunci patronul s-a înfuriat și a spus că va fi dat afară după a doua repriză. Antrenorului nu i-a venit să creadă, dar am pierdut și a fost nevoit să plece”, a povestit Damjan Djokovic, citat de prosport.ro.

"Aceste lucruri nu le voi accepta niciodată. Mai bine să închid uși care mă duc în zone unde nu le doresc. Dacă vrea să aibă pe cineva care să manipuleze, eu nu sunt persoana potrivită”, a confirmat Edi Iordănescu, la acea vreme.

În cursa pentru titlul de campioană a României, CFR Cluj se află la o distanţă de 8 puncte de rivala FCSB, iar echipa din Gruia nu a mai câştigat de 11 meciuri. Înainte de ultimele 3 partide disputate patronul Nelu Varga anunţase urmează o revoluţie la club în caz că echipa pe care o finanţează nu începe să adune victorii în campionat. 

Comenteaza