Are dreptate antrenorul CFR-ului sau exagerează când arată cu degetul erorile de arbitraj din Liga 1?

Are dreptate antrenorul CFR-ului sau exagerează când arată cu degetul erorile de arbitraj din Liga 1?

Exagerează Dan Petrescu atunci când se plânge de prestația arbitrilor din Liga 1? Statistica erorilor comise doar în play-off arată că jucătorii de la Craiova au fost propulsați pe primul loc de greșelile decisive favorabile lor, arată o analiză gsp.ro.

Petrescu a izbucnit după 2-0 cu Gaz Metan și criticile agresive adresate arbitrilor au arătat ca niște exagerări, din moment ce apăruseră în urma unei victorii clare, una obținută fără multe emoții.

"Se mai poate împiedica Universitatea în vreun meci dintre cele rămase? Depinde cine o mai arbitrează" au fost afirmațiile lui Dan Petrescu, niște atacuri prin care a susținut că brigăzile i-ar fi urcat pe alb-albaștri pe prima poziție și i-ar proteja în continuare ca să-i transforme în campioni.

Ce indică statistica erorilor pe care le-au comis arbitrii în meciurile din play-off: Craiova a primit șapte puncte din partea brigăzilor, Clujului i-au fost luate trei puncte.

Oltenii au fost avantajați inclusiv în jocul direct cu ardelenii, ei au învins în Gruia cu 3-2 și pentru că Istvan Kovacs nu a dat un penalty pentru CFR când scorul era 0-0. Vlădoiu l-a faultat în careu pe Costache, dar arbitrul i-a dat „galben" pentru simulare ex-dinamovistului! Și cu Gaz Metan, și cu FCSB au mai câștigat craiovenii puncte grație greșelilor de arbitraj.

Prestația lui Bârsan din disputa cu FCSB l-a scos din sărite și pe Becali, nu doar pe Dan Petrescu: „Îi rupe tricoul lui Man și tu nu dai penalty? Nici nu mai contează ce se va întâmpla în etapele care au rămas, să-l pună pe Bârsan să conducă toate meciurile! Să-l cloneze, ca să fie numai „Bârsani" și la centru, și la tușe!".

CFR a fost dezavantajată și în runda a șaptea, disputată recent, nu i-a fost acordat un penalty în urma unui fault comis asupra lui Camora, însă partida a fost, oricum, una câștigată, deci ardelenii n-au fost afectați în clasament de eroarea aceea. Au plătit însă din cauza altei lovituri de pedeapsă pe care arbitrii au ignorat-o. 

Cu Astra a fost 2-2 și pentru că „centralul" Chivulete i-a refuzat un penalty tot lui Camora, pe care-l faultase Budescu în careu. Punctajul pe care l-au influențat arbitrii e calculat luând în considerare doar greșelile cu impact clar asupra rezultatului: penalty-uri inventate sau neacordate, ofsaiduri nesemnalizate la goluri, arată analiza.

Comenteaza