Antrenorul “studenților”, mulțumit după succesul de la Slatina: “A fost un joc pe care l-am controlat și cred că a fost un plus individual la jucători”

Antrenorul “studenților”, mulțumit după succesul de la Slatina: “A fost un joc pe care l-am controlat și cred că a fost un plus individual la jucători”
| Foto: FC Universitatea Cluj

Costel Enache și-a lăudat elevii pentru victoria cu 4-2 în fața oltenilor, însă a vorbit și despre momentele mai puține fericite prin care a trecut echipa sa după ratarea play-off-ului.

Primul meci din Grupa A a play-out-ului ligii secunde a fost o simplă formalitate pentru “studenți”. Deși au fost conduși încă din primele minute la Slatina, clujenii au dominat autoritar partida și au reușit să înscrie de patru ori în poarta unei formații sub nivelul eșalonului secund. La finalul partidei, Costel Enache s-a declarat încântat de rezultatul obținut de elevii săi și și-a lăudat adversarii.

”Acum, după așa joc aș vrea să vorbesc din punct de vedere uman. A fost un spectacol frumos, cu goluri multe, un joc bun pe un teren foarte bun, în condiții foarte bune. Îmi pare rău de CSM Slatina, mi-a plăcut modul de organizare al clubului, a echipei. O echipă onestă și foarte greu de învins. O echipă tânără și cu entuziasm.

Nu îmi permit să dau sfaturi, dar cred că așa trebuie să se desfășoare lucrurile. O bază frumoasă, condiții de antrenament, răbdare și cu foarte multă investiție sufletească. Cât despre noi, mi-a fost greu să pregătesc un asemenea joc. Am venit după o săptâmănă în care am suferit foarte mult din punct de vedere mental, am fost dezamăgiți, frustrați, supărați. Am vrut să văd cum e reacția echipei, pentru că am mai trăit astfel de momente și știu că ne revenim foarte greu.

Cred că până la urmă a fost bine, deși nu a fost un joc foarte agresiv, a fost un joc pe care l-am controlat și cred că a fost un plus individual la jucători”, a spus Enache, potrivit liga2.prosport.ro.

Tehnicianul echipei clujene a vorbit și despre situația sa contractuală, dar și despre conducerea clubului. ”E clar că trebuie să resetăm anumite lucruri. Trebuie o analiză totală, să îmbunătățim lucrurile, să învățăm din ce am greșit, să încercăm să eliminăm și să ne îmbunătățim. Suntem un club cu foarte multe puncte bune, cu tradiție, dar mai avem de pus la punct anumite aspecte.

Au fost anumite momente în care ne-am pierdut, mă refer la jocul de la Recea, într-un moment foarte important pentru obiectivul nostru. Veneam după șase victorii consecutive. E frustrant pentru cei care își fac planuri pe termen lung. Acum, cred că trebuie să menținem continuitatea, dar nu mă refer la antrenor. Continuitatea înseamnă să se mențină aceleași principii cu care se dezvoltă procesul și menținerea oamenilor care au ajutat.

Nu e stabilită încă organigrama pentru anul următor. Contractele noastre, al meu și al staffului meu, se termină la finalul campionatului. Am avut susținere de la președintele clubului și de la oamenii apropiați, dar din păcate clubul e la o oarecare reorganizare la nivel de conducere.

Nu știm dacă cine va prelua conducerea va avea încredere în noi, e absolut normal ca oamenii să lucreze cu cei în care cred, dar suntem dispuși să continuăm pentru că am simțit sprijin. Mai mult, noi chiar credem în jucători. E o echipă tânără, de perspectivă și cred că lucrurile vor fi frumoase anul viitor pentru U Cluj, indiferent că vom fi noi sau alții.

S-a ratat o promovare, dar lucrurile implică echipa, jucătorii, stafful tehnic, stafful de conducere. Sunt multe resurse și mulți factori. Mi-ar fi ușor să analizez din punctul meu de vedere, dar nu ar fi chiar unul obiectiv. Eu sunt subiectiv cu munca mea, aș putea să caut scuze. Știu însă că am greșit și noi, ne-am asumat lucrul acesta și toată lumea știe că nu încurcăm pe nimeni. Dacă nu putem ajuta, o să simțim”, a explicat antrenorul.

Următorul meci al Universității Cluj în Grupa A a play-out-ului Ligii a 2-a va fi pe teren propriu, în compania celor de la Pandurii Târgu Jiu.

Comenteaza