Antrenorul campioanei, în topul celor mai ofensivi fundași din Premier League

Antrenorul campioanei, în topul celor mai ofensivi fundași din Premier League
| Foto: facebook.com/cfr1907

Dan Petrescu se află între primii 10 fundași din prima ligă engleză, atât la capitolul goluri marcate, cât și la capitolul pase decisive.

Actualul antrenor al CFR-ului este cel mai longeviv român pe prima scenă a fotbalului englez, acolo unde a jucat timp de opt ani pentru Sheffield Wednesday, Chelsea, Bradford și Southampton.

Fostul fundaș dreapta s-a aflat printre cei mai ofensivi apărători din Premier League și a fost inclus de britanici într-un top al celor mai buni marcatori dintre oamenii din defensivă.

Dan Petrescu ocupă locul al nouălea în clasament, cu 23 de goluri înscrise în 215 apariții. Liderul ierarhiei este John Terry (41 goluri, 492 meciuri), fiind urmat de alte nume importante precum Leighton Baines (32 goluri, 463 meciuri) sau William Gallas (25 goluri, 321 meciuri).

Mai mult, Dan Petrescu se află printre fundașii care s-au remarcat și prin pase decisive. Fostul apărător lateral a înregistrat 33 de assisturi, fiind depășit în clasament doar de Gary Neville (35), Andy Hinchcliffe  (36), Ian Harte (36), Graeme Le Saux (44) şi Leighton Baines (53), notează Fanatik.

Comenteaza