Antrenorii Marta şi Bela Karolyi, daţi în judecată de o fostă gimnastă

Antrenorii Marta şi Bela Karolyi, daţi în judecată de o fostă gimnastă
Fosta sportivă i-a dat în judecată, joi, pe antrenorii Marta şi Bela Karolyi pentru abuz fizic şi emoţional, dar şi pe medicul Larry Nassar, despre care susţine că a abuzat-o sexual.

Cea care a pornit întregul scandal din gimnastica americană a dorit să-şi păstreze anonimatul. Este vorba de o tânără în vârstă de 24 de ani care a făcut parte din lotul de gimnastică al SUA în perioada 2004-2010. Procesul a fost intentat la Curtea Superioară din California împotriva fostului medic al lotului, dr. Larry Nassar, despre care fosta gimnastă spune că i-a penetrat vaginul cu degetele, fără a purta mănuşi" susţinând că este o procedură de "ajustare intravaginală a oaselor".

Potrivit epsn.com, tânăra susţine că abuzul sexual despre care a povestit a avut loc la ferma din Texas aflată în proprietatea familiei Karolyi, unde există şi o bază de pregătire pentru echipa de gimnastică a SUA.

Deşi ştiau de incident, Bela şi Marta Karolyi l-au ignorat, tânăra acuzându-i că "închideau ochii la abuzurile sexuale la care erau supuse fetele de către doctorul Nassar".

Cei doi antrenori sunt acuzaţi că ar fi avut o atitudine nepotrivită faţă de sportive, ar fi "instituit un regim de intimidare şi teamă", lovindu-le şi zgâriindu-le pe gimnaste şi chiar încurajându-i şi pe părinţi să le lovească, privându-le de hrană şi apă, spunându-le că sunt grase, confiscându-le alimentele găsite în camere şi făcându-le să se dezbrace până la lenjeria intimă în faţa colegelor lor pentru a fi comparate. 

Bela Karolyi şi soţia sa Marta au devenit celebrii în 1976, după ce au antrenat-o pe Nadia Comăneci care a fost medaliată cu aur la Olimpiada din acel an. În 1981, Bela şi Marta Karolyi au plecat în SUA unde au devenit antrenorii lotului de gimnastică al SUA.

 

Comenteaza