Andreas Calcan, de la "U" Cluj la Willem II

Andreas Calcan, de la
Fostul mijlocaş al Universităţii Cluj dă probe la echipa din prima ligă olandeză şi, potrivit presei din "ţara lalelelor", a făcut o impresie bună la antrenamente.

Andreas Calcan i-a impresionat în ultima săptămână la antrenamente pe tehnicienii lui Willem II. Fostul fotbalist al Universităţii Cluj va mai rămâne câteva zile în probe la echipa olandeză, timp în care staff-ul tehnic va decide dacă mijlocaşului de 22 de ani i se va oferi un contract.

Internaţionalul român U21 s-a despărţit anul acesta de "U" Cluj, iar foştii săi antrenori de la "U" Cluj, George Ogăraru şi Fons Groenendijk l-au recomandat cluburilor din Olanda.

"Nu sunt atât de puternic. În România, fotbalul este mult mai fizic decât în Olanda. AM remarcat acest lucru la antrenamente", a declarat tânărul fotbalist pentru Brabants Dagblad.

Vineri, Calcan trebuia să se afle pe teren, într-un meci amical pe care Willem II trebuia să îl dispute contra celor de la Waasland Beveren, dar partida a fost anulată din motive de securitate de primarul din Loon op Zand, localitatea unde trebuia să se dispute jocul.

Aşa că românul va trebui să îşi demonstreze calităţile astăzi, într-un meci pe care echipa de tineret a Willem II îl are programat împotriva celor de la PSV. Apoi, la finalul săptămânii, Calcan va intra şi într-un meci al primei echipe, cu De Graafschap.

"Sper că voi putea rămâne la Willem II", a declarat fotbalistul.

Andreas Calcan are 42 de meciuri, un gol şi o pasă de gol la Universitatea Cluj. Site-ul de specialitate Transfermarkt îl evaluează pe mijlocaş la 150.000 de euro.

El ar putea deveni al patrulea român care va juca în Eredivisie în sezonul 2016-2017, după Mihai Roman (care a jucat şi anul trecut la NEC Nijmegen), Roberto Fărcaș, căpitanul naționalei U17, care a semnat în această vară cu Ajax, și Răzvan Marin, mijlocașul de 20 de ani al Viitorului, care este urmărit tot de Ajax.

Comenteaza