Andone, optimist înaintea "derby-ului" cu fosta echipă: "Vreau să învingem fără să încasăm gol"

Andone, optimist înaintea
Fostul antrenor al "vișiniilor" , Ioan Andone (56 ani) a vorbit, duminică, despre partida dintre Dinamo - formaţie pe care o coordonează în prezent - şi CFR Cluj, din etapa a treia a Ligii 1.

"E greu, pentru că noi venim după două succese. Am vrea să-l obținem și pe al treilea, fără să încasăm vreun gol. Este al doilea meci în deplasare din această stagiune și sper ca elevii mei să răspundă pozitiv. Dacă învingem, suntem în grafic", a firmat tehnicianul dinamoviștilor.

Fostul antrenor al "vișiniilor" a comentat și tratativele avute de clubul din Ștefan cel Mare pentru doi fotbaliști de la CFR. E vorba de fundașul Mario Camora și mijlocașul Davide Petrucci. Ambii au refuzat oferta venită din Capitală.

"Noi i-am dorit aici. Erau sub contract cu CFR, dar vedem la anul, când își încheie angajamentele de acolo", a precizat Andone.

Mijlocașul Valentin Lazăr este pregătit pentru confruntarea de luni seara. Fotbalistul de 26 ani l-a impresionat și pe antrenorul "feroviarilor", Vasile Miriuță. "Sperăm să luăm toate cele trei puncte, ne-am pregătit pentru asta. Știm ce avem de făcut și vrem să ne bucurăm la finalul meciului de o nouă victorie", a spus Lazăr.

Ioan Andone a antrenat CFR-ul în două mandate. La primul, în sezonul 2007-2008, a cucerit eventul cu "alb-vișiniii". 4 ani mai târziu, în 2012, Andone a câștigat al treilea campionat din istoria grupării din Gruia.

Fostul internațional român a calificat echipa clujeană în grupele Ligii Campionilor, după ce a eliminat Slovan Liberec (1-0, 2-1) și FC Basel (2-1, 1-0). Se întâmpla în vara lui 2012.

În stagiunea 1994-1995, Andone a pregătit și Universitatea Cluj. Pe atunci, actualul tehnician al dinamoviștilor se afla la începutul carierei de antrenor.

Partida dintre CFR Cluj și Dinamo se va disputa luni, de la ora 21:00. Meciul va putea fi urmărit la TV pe Dolce, Look și Digi.

Comenteaza